Συσσίτιο και τις Κυριακές για άπορους από τον δήμο και το ΑΠΘ

Συσσίτιο θα προσφέρει και τις Κυριακές σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της Θεσσαλονίκης ο δήμος της πόλης, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Η διανομή των συσσιτίων αφορά 300 άτομα και θα γίνεται καθ` όλη τη διάρκεια του έτους στις εγκαταστάσεις της φοιτητικής λέσχης που βρίσκονται στην οδό Εγνατία. Το γεύμα θα περιλαμβάνει το κυρίως πιάτο, σαλάτα, φρούτο και ψωμί.

Η προσφορά του κοινωνικού συσσιτίου σε ευπαθείς ομάδες θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στο νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Ήδη από την οικονομική επιτροπή του δήμου εγκρίθηκε ομόφωνα η διάθεση του ποσού των 28.560 ευρώ για την παροχή της κυριακάτικης σίτισης. Το κονδύλι θα επιβαρύνει τη διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών στον προϋπολογισμό «δαπάνες σίτισης και περίθαλψης» για το έτος 2012.

Για την υλοποίηση του συσσιτίου, θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με συμβαλλόμενους τον δήμο Θεσσαλονίκης τον οποίο εκπροσωπεί ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Σημειώνεται πως ο κεντρικός δήμος οργανώνει εδώ και χρόνια καθημερινά συσσίτιο για απόρους, πλην Σαββατοκύριακου.

2012-02-24

agelioforos.gr