Με απόφαση Σαμαρά εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο Ν.Νικολόπουλος

Στα Χανιά όπου βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του, πληροφορήθηκε τα  νέα της… διαγραφής ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. Συνεργάτες του κ. Νικολόπουλου δεν έκρυψαν νωρίτερα την έντονη αντίδρασή τους στην απόφαση του κόμματος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους  λόγους που οδήγησαν σε αυτή, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με την πρόθεση του  κ. Νικολόπουλου να θέσει υποψηφιότητα για για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Στενοί του συνεργάτες μιλώντας στη zougla.gr ανέφεραν ότι ο πρώην υφυπουργός πληροφορήθηκε την διαγραφή του μέσω του internet καθώς ουδείς από τη Νέα Δημοκρατία είχε επικοινωνήσει μαζί του για να τον ενημερώσει.

15.09:Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί η απόφαση διαγραφής του Νίκου Νικολόπολου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και ήδη τα πρώτα σενάρια της "επόμενης ημέρας", βλέπουν το φως της δημοσιότητας. To ethnos.gr, του συγκροτήματος Μπόμπολα, σε ρεπορτάζ της Μαρίας Σπυράκη, αναφέρει στον τίτλο της είδησης "Καθ` οδον προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Ν. Νικολόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: "Στελέχη της ΝΔ προεξοφλούν ότι ο κ.Νικολόπουλος βρίσκεται ήδη καθ οδόν προς το κόμμα του κ.Πανου Καμμένου".

Πάντως ο ίδιος ο βουλευτής ακόμη δεν έχει μιλήσει.

14.35: Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποίησε ότι θέτει τον κ. Νικολόπουλο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ Γ. Τραγάκη, παραπέμπει το πρώην υφυπουργό στην Επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

 

14.20: Ενα βήμα πριν τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος και πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.

Προηγήθηκε ανάρτηση του κ. Νικολόπουλου στο twitter, στην οποία αναφέρει τα εξής για τη στρατηγική της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Σαμαρά:

«Εμφανές το στρατηγικό αδιέξοδο. Η σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης "όνειρο ήταν" την λησμονήσαμε.Ο λαός ξεπνεομένος τι να περιμένει; Την τροϊκανή επιείκεια ή την τιμωρία;»

Το σχόλιο αυτό μάλιστα, ακολούθησε άλλο ένα, που ανέφερε τα εξής: «Ύφεση για το βιβλίο Γκίνες. H χώρα μας έχει τα περισσότερα συνεχή χρόνια σε ύφεση από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο! Ο τόπος δεν αντέχει άλλο».

Πάντως, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου χαρακτηρίζουν «προβληματική τη γενικότερη συμπεριφορά» του κ. Νικολόπουλου, σημειώνοντας ότι «με συστηματικό και προκλητικό τρόπο από την ημέρα της παραίτησής του από το υπουργικό σχήμα επιδιώκει τη διαγραφή του».

2012-08-03

thebest.gr