Απειλούν με αποκλεισμούς δρόμων και διοδίων οι αιρετοί – Αύριο η σύσκεψη για την Ολυμπία Οδό στην Αρχαία Ολυμπία

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού, είναι οι τοπικοί φορείς. Αύριο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, συγκαλείται ευρεία σύσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία.

Σε αυτή θα συμμετάσχουν βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της οικονομικής ζωής και μαζικών φορέων της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Νησιών του Ιονίου.

Ζητούμενο της συνάντησης είναι να ολοκληρωθεί ο  αυτοκινητόδρομος  σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, που προβλέπει να φθάσει μέχρι την Τσακώνα και η αποτροπή υλοποίησης της συμφωνίας που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τους εργολάβους και τις τράπεζες, το έργο να φτάσει μέχρι την Πάτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ως πρώτη αντίδραση, οι τοπικοί φορείς της Νοτιοδυτικής Ελλάδας θα συζήτησουν να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης εξετάζονται ακόμη πιο δυναμικές παρεμβάσεις, όπως οι καταλήψεις εθνικών δρόμων και διοδίων.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, έχει δηλώσει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προσβάλλοντας την εν λόγω απόφαση του Υπουργού Χατζηδάκη, ως παράνομη.

2012-12-14

thebest.gr