«Μπόνι και Κλάιντ» πατρινός και η Πολωνέζα φίλη του

Ζευγάρι «Μπόνι και Κλάιντ» έγιναν ένας ντόπιος και η Πολωνέζα φίλη του. Μαζί λήστεψαν την επιχείρηση, όπου εργαζόταν η δεύτερη, και όχι μόνο.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας επέβαλε κάθειρξη 13 ετών στον Διονύσιο Παναγόπουλο, 31 ετών, ενώ στη φίλη του Μαγδαλινή Βολάν, από τη Πολωνία, κάθειρξη 12 ετών. Στις 23 Οκτωβρίου του 2011 το βράδυ, ενώ η 23χρονη εργαζόταν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Νέα Μανωλάδα, ο 31χρονος έσπευσε στο σημείο με κυνηγετικό όπλο και απείλησε έναν 39χρονο υπάλληλο που εργαζόταν με την αλλοδαπή. Η κατηγορουμένη είχε προειδοποιήσει τον φίλο της να εισέλθει στο πρατήριο, ενώ μετρούσε τις εισπράξεις της ημέρας και τότε του παρέδωσε το ποσό των των 4.300 ευρώ.

Το δίδυμο των ληστών είχε εισβάλει πριν από δεκατέσσερις ημέρες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη ΝΕΟ Πατρών-Πύργου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Εκεί, με την απειλή επίσης κυνηγετικού όπλου και μιας ράβδου, αφαίρεσαν από 42χρονο υπάλληλο μια τσάντα, που περιείχε διάφορα προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα καθ` ότι πίστευαν ότι σε αυτή είχε τοποθετήσει τις ημερήσιες εισπράξεις.

Οταν συνελήφθη ο 29χρονος, οι αστυνομικοί βρήκαν τόσο το κυνηγετικό όπλο όσο και τη ράβδο με τα οποία πραγματοποιούσαν τις ληστείες. Επίσης κατασχέθηκαν κουκούλες και γάντια, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατηγορουμένη είχε προφυλακιστεί προσωρινά και είχε αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερη.

Τελικά, κατά την εκφώνηση της απόφασης, κατέρρευσε στο ακροατήριο.
Γιώργος Ηλιόπουλος

pelop.gr