Παρέμβαση εισαγγελέα για όσα διαδραματίστηκαν στο ΤΕΙ Πάτρας

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΤΕΙ της Πάτρας, με την ομηρία του προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας Σ. Καπλάνη και άλλων καθηγητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΤΕΙ κλήθηκε να δώσει κατάθεση σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα στο ΤΕΙ.

-Τα ξημερώματα οι φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας και γύρω στη 01.40, άφησαν ελεύθερους να αποχωρήσουν καθηγητές και τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη.

Ομάδα φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα της συνεδρίασης και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Σωκράτη Καπλάνη, ζητώντας του να παραιτηθεί. Οπως δήλωσαν οι παριστάμενοι, τους είχε υποσχεθεί ότι επρόκειτο να παραιτηθεί στην περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε δεκτές τις θέσεις του. Κατά τους φοιτητές, τα περισσότερα από τα αιτήματα που είχε θέσει η διοίκηση του Ιδρύματος στο υπουργείο δεν είχαν ικανοποιηθεί και συνεπώς η παραίτηση ήταν μονόδρομος. Ωστόσο, ο τρόπος της βίαιης εισβολής στη συνεδρίαση και η έλλειψη διαλόγου δεν συνεισέφεραν επί της ουσίας στην επίλυση των ζητημάτων.

Μέχρι αργά το βράδυ ο κ. Καπλάνης και οι καθηγητές ήταν όμηροι των φοιτητών μέσα στην αίθουσα.

Λίγη ώρα πριν, είχε σημειωθεί αιματηρή συμπλοκή στο προαύλιο του Ιδρύματος, όταν ομάδα έξι ανδρών επιτέθηκε σε σπουδαστές που παρακολουθούσαν έξω από την αίθουσα τα τεκταινόμενα της συνεδρίασης. Ως υποκινητής της επίθεσης κατονομάζεται στέλεχος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, επιτέθηκε μαζί με τους έξι άνδρες που τον συνόδευαν με δύο σκύλους και ρόπαλα σε σπουδαστές του ΑΤΕΙ, μεταξύ αυτών και νεαρές κοπέλες. Το αποτέλεσμα ήταν τέσσερα άτομα να μεταφερθούν στο «Αγιος Ανδρέας» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
«Οι φοιτητές είναι σε κινητοποίηση εδώ και δύο μήνες και η ΠΑΣΠ προσπάθησε με άτομα εκτός του ΤΕΙ να αποσυμφορήσει την κατάσταση της κινητικότητας των φοιτητών.


Επέλεξαν να φέρουν μπράβους και να τραυματίσουν τους φοιτητές» σημειώνει στην «Π» ο Γιώργος Κουτίδης, αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου.
Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα ήταν ασφυκτική και η προσπάθεια του προέδρου του Ιδρύματος να κατευνάσει τα πνεύματα ήταν εμφανής. Αντιλαμβανόταν την κρισιμότητα της κατάστασης και προσπαθούσε να κρατήσει, όσο μπορούσε, χαμηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Το απόγευμα οι φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας έκαναν μεγάλη πορεία στο κέντρο της Πάτρας φωνάζοντας συνθήματα κατά του σχεδίου Αθηνά και δειχνοντας αποφασισμένοι να πιέσουν μέχρι τέλους για να δικαιωθούν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΜΩΝΗΣ

2013-04-12

pelop.gr