Τώρα η Πάτρα χορεύει - Κορυφώνεται το Καρναβάλι-Καταφθάνουν οι επισκέπτες

 Με ακριβή βενζίνη, διόδια και άστατο καιρό το φετινό καρναβάλι

Στην κορύφωσή του οδεύει το Πατρινό Καρναβάλι 2011 με τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου και τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, που θα εκτοξεύσουν το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη. Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή στιγμή του Πατρινού Καρναβαλιού, που γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ντόπιους και επισκέπτες, μεταμορφώνοντας την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης.

Aπό σήμερα και μέχρι αύριο μάλιστα αναμένεται στην πόλη να φτάσει ο κυριότερος όγκος των επισκεπτών. Ήδη από σήμερα το πρωί έχουν ξεκινήσει έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Αθήνα για Πάτρα, τα οποία αναχωρούν ανά πέντε λεπτά.

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα και τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα της τροχαίας στις Εθνικές Οδούς.

Για τις παρελάσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 πληρώματα, που αποτελούνται από 30.500 καρναβαλιστές. Αρκετά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές, ενώ βασίλισσα του καρναβαλιού είναι φέτος η Νάιλα, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο Next Top Model 1.

Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού, που διαδέχονται τα άρματα του Δήμου. Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάζονται δίνοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που δίνει λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της ευρηματικότητας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζει σαν χείμαρρος τους δρόμους συντονίζοντας την πόλη όλη στους παλμούς της.

Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Παπαφλέσσα. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα αρχίσει στις 7μμ και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα αρχίσει στις 2μμ. και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.

Η Μπάντα του Δήμου στη κορυφή της παρέλασης θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου στην ακόλουθη σειρά:

1. Καρνάβαλος(Πέτρος Βρυώνης)

2. Βασίλισσα(Πέτρος Βρυώνης)

3. «Μας τρώνε με χρυσά κουτάλια»(Δημήτρης Ντζουμάνης)

4. «Ψαροφτερουγίσματα»(Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης)

5. «Λατέρνα, Φτώχια και Φιλότιμο»(Διονύσης Ανδριόπουλος)

6. «Της Κακομοίρας» (Διονύσης Ανδριόπουλος)

7. «Χορευτική Σκηνή-Συρτάκι» (Διονύσης Ανδριόπουλος)

8. «Φαλακρός Πράκτωρ Θ.Β.-Επιχείρηση Γης Μαδιάμ» (Διονύσης Ανδριόπουλος)

9. «Troika Circus»(Ένο Σκονδράνι)

10. «Καρναβαλικό Μνημόνιο» (Ένο Σκονδράνι)

11. «Ράδιο Αρβύλα»(Αγνή Στασινού).

Τα παραπάνω άρματα θα παρελάσουν στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου.

Στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα παρελάσουν επίσης τρία άρματα από το Καρναβάλι των Παιδιών και δύο σκαλωτά άρματα. Συγκεκριμένα από το Καρναβάλι των Παιδιών θα παρελάσουν τα άρματα: «Μπερδεμένος Τροχονόμος» των Μάρκελλου Μαυρομάτη-Άννας Καρατζά, «Σταθμός Ανεφοδιασμού-Βενζινάδικο» των Μάρκελλου Μαυρομάτη-Άννας Καρατζά και «Γρηγόρης και Σταμάτης» του Παντελή Χατζόπουλου.

Σήμερα Παρασκευή

Στο κέντρο της πόλης θα περιοδεύσει η Μπάντα του Δήμου Πατρέων, από τις 6 έως τις 8 μ.μ. στο κέντρο θα παρουσιαστούν θέατρα δρόμου, ενώ στις 8.30 μ.μ. ξεκινά η παρέλαση των αρμάτων.

Χορεύοντας...

Στο μεταξύ από σήμερα μέχρι και τη Κυριακή "θα δίνουν και θα παίρνουν" οι χοροί φορέν σωματείων, καταστημάτων κλπ. Δύο από τους πιο μακρόχρονους και γνωστούς χορούς που πραγματοποιούνται σήμερα είναι ο Χορός της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών στο "Eντός - Εκτός" και ο "Κόκκινος Χορός" στην Πολιτεία.

thebest.gr