Ικανοποιητική η προσέλευση των επισκεπτών στο καρναβάλι παρά την κρίση

Η Πάτρα απέδειξε ότι κρατά τα πρωτεία του καρναβαλιού. Παρά την γενικότερη οικονομική κρίση, τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις άλλων πόλεων και φέτος χιλιάδες ήταν αυτοί που βρέθηκαν το τριήμερο στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Ο κύριος όγκος των επισκεπτών, εκτιμάται, ότι ήταν νεολαίοι που ήρθαν μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ, που ήταν σαφώς πιο οικονομική λύση από το ΙΧ, και φιλοξενήθηκαν σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός πως φέτος η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με πέρσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο thebest.gr o σταθμάρχης των ΚΤΕΛ υπολογίζεται πως αυτές τις ημέρες ήρθαν με τα λεωφορεία πάνω από 30.000 άτομα.

Μάλιστα, οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ είχαν να δουν τόσο μεγάλη κίνηση από το καρναβάλι του 2004!

Ικανοποιητική ήταν η κίνηση και στα ξενοδοχεία της Πάτρας στα οποία υπήρξε 100% πληρότητα και τις τρεις ημέρες. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο thebest.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Νίκος Παπαλέξης, υπήρξαν και περιπτώσεις επισκεπτών που δεν βγήκαν δωμάτιο στα κεντρικά ξενοδοχεία και απευθύνθηκαν στα περιφερειακά.

Όσον αφορά τις τιμές των δωματίων, ο κ. Παπαλέξης σημείωσε πως αυτές έχουν σταθεροποιηθεί τα τελευταία δυο χρόνια και κατά συνέπεια όλος ο θόρυβος που υπήρξε για το θέμα, ήταν άνευ αντικειμένου.

Επιφυλακτικοί είναι πάντως οι επαγγελματίες της πόλης αναφορικά με την επισκεψιμότητα. Μιλώντας στο thebest.gr o πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Παναγιώτης Σκέντζος εκτίμησε ότι ο κόσμος φέτος ήταν πολύ λιγότερος από πέρσι, όπως και η κίνηση στα καταστήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Λάγιος, από το σύλλογο καταστηματαρχών εστίασης, ο οποίος μιλώντας στο thebest.gr, εκτίμησε ότι οι επισκέπτες ήταν λιγότεροι φέτος και κυρίως νέοι άνθρωποι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δουλέψουν μόνο τα καταστήματα του κέντρου της Πάτρας.

thebest.gr