Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την... εξαφάνιση των μεταναστών τον Σεπτέμβριο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε παλαιό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για την στρεβλή εικόνα που φέρεται ότι κάποιοι δημιούργησαν στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Με εντολή του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί, τι είχε συμβεί και κατά πόσο εμπλέκεται η τοπική ΕΛΑΣ στο φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί και καταγραφεί εκείνες τις ημέρες, όπου  δεκάδες λαθρομετανάστες έφευγαν μαζικά από την Πάτρα έχοντας τοποθετήσει τα προσωπικά τους είδη σε βαλίτσες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το γεγονός συνέπεσε με την προγραμματισμένη άφιξη στην Πάτρα, υψηλόβαθμου στελέχους  της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την προκαταρκτική εξέταση, θα διερευνηθεί εάν η τοπική ΕΛΑΣ ανάγκασε σκόπιμα τους μετανάστες να αποχωρήσουν, ώστε να μην αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα και το μέγεθος του προβλήματος, κατά την επίσκεψη του ανώτατου αξιωματικού.

Να θυμίσουμε πως κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ακολούθησαν εκτεταμένες συσκέψεις με την συμμετοχή των ηγετικών κλιμακίων αστυνομίας και λιμενικού στην Πάτρα, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του φαινόμενου.

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν τα  περιστατικά κατά τα όποια λιμενικοί συλλαμβάνουν μητέρες με ανήλικα παιδιά ακόμα και βρέφη, που προσπαθούν να περάσουν στην Ιταλία κρυμμένοι σε νταλίκες.

Μια ακόμα τέτοια σύλληψη είχαμε και χθες, με τους λιμενικούς να λυγίζουν στην θέα των μικρών ανηλίκων μεταναστών.

Οι λιμενικοί εξαντλώντας τεραστία ψυχικά αποθέματα, εκτός του υπηρεσιακού ρόλου τους αναλαμβάνουν και την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος, προσφέροντας κάθε είδους περίθαλψη στις οικογένειες, ακόμα και με χρήματα που συγκεντρώνουν οι ίδιοι, καθώς τα κονδύλια για την σίτιση αυτών των ανθρώπων έχουν κοπεί.

THEBEST.GR