Παρών αύριο στον αποκλεισμό των διοδίων ο Εμπορικός Συλλογος

Το παρόν στην αυριανή κινητοποίηση αποκλεισμού των διοδίων του Ρίου που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα δώσουν και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται οτι "το  θέμα της καθαριότητας στην Πάτρα, ήταν ανέκαθεν από τα σοβαρότερα προβλήματα της πόλης, όμως το τελευταίο διάστημα, λόγω του δεδομένων, που είναι  ο κορεσμός  της Ξερόλακκας, η  απροθυμία να βοηθήσουν οι αρμόδιοι φορείς, να εφαρμοστεί περιφερειακός σχεδιασμός, αλλά και της κυβερνητικής τακτικής να σφυρίζει αδιάφορα απέναντι σ΄ όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, φτάσαμε στο «και πέντε» του προβλήματος.

Πρόκειται για πρόβλημα που το βιώνουμε όλοι οι πολίτες και εν προκειμένω θα πλήξει ιδιαίτερα και τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Έχουμε  ήδη επωμιστεί πολύ μεγάλο βάρος  από την κρίση και την κυβερνητική  πολιτική («αδυναμία» ελέγχου και  πάταξης παραεμπορίου, «εχθρική» πολιτική τραπεζών, παρά τα πακέτα εγγυήσεων που δόθηκαν με τις… ευλογίες του υπουργού Οικονομικών, «ανάπτυξη» «με όχημα» τις πολυεθνικές και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, «παράθυρο απελευθέρωσης» της Κυριακής κ.α.), σε σημείο που πολλοί από μας, να μην μπορούμε να πληρώσουμε, ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας, όπως είναι η πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν θέλουμε λοιπόν, ένα ακόμα πρόβλημα στην πλάτη μας, από τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους και μπροστά στα καταστήματά μας.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν προσφέρεται  για κομματικά ή πολιτικά παιχνίδια γιατί τις επιπτώσεις των σκουπιδιών στους δρόμους πρώτα απ΄ όλους θα το πληρώσει ο εμπορικός κόσμος.

Το θέμα είναι να βρεθεί άμεσα λύση και η αδιαφορία, όπως και η  πεισματική άρνηση, δεν είναι σύμμαχος διεκδίκησης.

O Εμπορικός Σύλλογος είναι διαχρονικά δίπλα στις μεγάλες διεκδικήσεις (Λιμάνι, Παμπελοποννησικό κ.ά.) από τις  εκάστοτε Δημοτικές αρχές.

Η αυριανή κινητοποίηση είναι ίσως μια αρχή για τη λύση και πρέπει να είναι όλη η πόλη εκεί".

thebest.gr