Βαρύ "πυροβολικό" των εγκληματιών οι τέσσερις που συνελήφθησαν

Εξαρθρώθηκε απο την ασφάλεια ομάδα εγκληματικών που είχε διαπράξει τέσσερις ένοπλες ληστείες στην περιοχή


Στα  πλαίσια  των  συνεχών  ερευνών  που  διεξάγονται  για  την  εξιχνίαση  ληστειών  που  τελούνται  στην  περιοχή  ευθύνης  μας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και ειδικότερα από το  Γραφείο  Δημόσιας  Ασφάλειας, εγκληματική  ομάδα που διέπραττε ληστείες Τραπεζών,  αποτελούμενη  από έναν  23χρονο Αλβανό  υπήκοο  και τρεις ημεδαπούς,  ηλικίας  65, 42,  και  43  ετών. Συνελήφθησαν οι δύο (2) και αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Οι  συλληφθέντες, καθώς και άλλοι δύο (2) που δεν συνελήφθησαν αλλά είναι γνωστοί στις Αρχές, είχαν  συστήσει  εγκληματική οργάνωση με  δομημένη  και  συνεχή  δράση.

Ειδικότερα,  ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικών ερευνών που επακολούθησαν, συνελήφθη, την 25-03-2011, ο  43χρονος  ημεδαπός,  ο  οποίος  φέρεται  ως  αρχηγός  της  εγκληματικής  οργάνωσης, καθώς  και ο 23χρονος  αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας,  οι  οποίοι  μαζί  με  τους άλλους  δύο (2) γνωστούς  ημεδαπούς,  τέλεσαν τέσσερις (4) ληστείες σε βάρος Τραπεζών της Αγροτικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,

α)  Την  19-07-2010,  με  την  απειλή  όπλων  αφαίρεσαν  το  ποσό  των  8.060€ από την Αγροτική  Τράπεζα  Βάρδας.

β) Την  13-08-2010,  με  την  απειλή  όπλων αφαίρεσαν το  ποσό  των 20.000€ από την Αγροτική  Τράπεζα Καλαβρύτων.

γ)  Την  26-08-2010,  με  την  απειλή  όπλων αφαίρεσαν το  ποσό  των 11.000€. από την Αγροτική  Τράπεζα Βάρδας,

δ)  Την  23-09-2010,  με  την  απειλή  όπλων αφαίρεσαν  το  ποσό  των  13.400€. από την Αγροτική  Τράπεζα Ερυμάνθειας.

Οι  δύο (2) συλληφθέντες,  με  την  δικογραφία  που σχηματίσθηκε  σε  βάρος τους,  προσήχθησαν  την  26-03-2011  στον  κ.  Εισαγγελέα  Πλημ/κών Πατρών,  ο οποίος  τους  άσκησε  ποινική δίωξη για συγκρότηση  και ένταξη  σε  εγκληματική ομάδα που επεδίωκε  την τέλεση  κακουργηματικών   πράξεων – ληστειών, καθώς και για παράνομη κατοχή και οπλοφορία .

Ακολούθως παραπέμφθηκαν   στον  κ.  Ανακριτή,  από τον οποίο έλαβαν  προθεσμία και θα  απολογηθούν αύριο 29-03-2011.

«Έχουν γίνει έρευνες σε οκτώ σπίτια όπου έχουν εντοπιστεί ίχνη των συλληφθέντων, όπως επίσης και σφαίρες και άλλα στοιχεία, ενώ συνήθως οι δράστες μετά από τις ληστείες κατέληγαν στο εξοχικό σπίτι του «αρχηγού» τους στο χωριό Πλατανόβρυση, ενώ μετά τη ληστεία στα Καλάβρυτα πήγαν στο δεύτερο εξοχικό του στη συγκεκριμένη πόλη» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Αυτό που οδήγησε τους αστυνομικούς στην εξάρθρωση της συγκεκριμένης οργάνωσης, εκτός από τις πληροφορίες που ερευνούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα για τον 43χρονο «εγκέφαλο», ήταν και η παρατηρητικότητά τους κατά τη διάρκεια εξέτασης του Αλβανού.

Συγκεκριμένα ο νεαρός Αλβανός συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ και στην κατοχή του είχε εντοπιστεί ένα εννιάρι όπλο με σφαίρες. Από εκεί οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου αναγνωρίστηκαν τα παπούτσια που φορούσε ο δράστης.

THEBEST.GR