Επί ποδός για την Ολυμπία Οδό-Κλειστοί Δήμοι στην Ηλεία και αποκλεισμός της Εθνικής Οδού

Επί ποδός θέτει η Ολυμπία Οδός και το ενδεχόμενο το έργο να εγκαταλειφθεί στο τμήμα της Πύργος -Τσακώνα, θεσμικούς φορείς της Ηλείας. Από μέρες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, έχουν ανακοινώσει τις σημερινές κινητοποιήσεις, χωρίς να αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησής τους.

Το πρόγραμμα των σημερινών κινητοποιήσεων, περιλαμβάνει κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και των Δήμων του Νομού με ταυτόχρονο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πύργου – Πατρών – Καλαμάτας ( στον κόμβο της Φιλοθέης), στις 12 τομεσημέρι.

Όπως είπε στο www.thebest.gr o αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαρ. Καφύρας, υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, καταγράφεται ως σοβαρό το ενδεχόμενο να εγκαταλειφθεί το τμήμα της Ολυμπίας Οδού από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα και κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Όπως ανέφερε για ποια ανάπτυξη θα μπορούμε να μιλάμε αν κάτι τέτοιο επαληθευτεί στην πράξη;

Ο κ. Καφύρας χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη ο αυτοκινητόδρομος να φτάσει μέχρι την Τσακώνα.

Την ίδια ώρα φημολογία για την τύχη του έργου συνολικά, αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα και κανείς δεν ξέρει αν πώς και πότε θα συνεχιστεί το έργο. Και όπως γίνεται έυκολα αντιληπτό, το ενδεχόμενο να σταματήσει το έργο θα σημάνει καίριο χτύπημα κατά της ανάπτυξης και της Αχαΐας και συνολικά μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας.

Άλλωστε ο υπουργός κ. Ρέππας έχει ανακοινώσει επίσημα ότι υπάρχει περίπτωση η Ολυμπια Οδός (Κόρινθος-Πάτρα- Πύργος-Τσακώνα) να "παγώσει".

Το πλαίσιο δράσης τους προβλέπει επίσης τις εξής αποφάσεις:

Nα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Να αποσταλεί ενημερωτική επιστολή σε όλους τους φορείς του Νομού μας αλλά και στους συλλόγους ετεροδημοτών της Αθήνας, ώστε να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης και συμπόρευσης των αγώνων.

Να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη μετά την κινητοποίηση της Παρασκευής, για απόφαση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

thebest.gr                                                                                                     Παρασκευή 01.04.11