Που στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τους ληστές- Σήμερα η κηδεία του άτυχου αρχιπυροσβέστη


Σε σεσημασμένους Έλληνες από την περιοχή αναζητούνται οι δράστες της αιματηρής ληστείας

Όλες τους τις δυνάμεις έχουν κινητοποιήσει οι αστυνομικοί για τον εντοπισμό των δυο ληστών της αιματηρής ληστείας του Σαββάτου με θύμα τον 60χρονο πυροσβέστη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δυο δράστες είναι ντόπιοι με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» από το μεσημέρι του Σαββάτου οι άνδρες της Ασφάλειας έχουν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων, χωρίς όμως θεαματικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι ληστές δεν είναι περαστικοί από την περιοχή και αποφαίνονται ότι μάλλον κινούνται στους χώρους των τοξικομανών, χωρίς όμως να αποκλείουν και άλλες εκδοχές.

Σήμερα η κηδεία

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρετούν σήμερα τον 59χρονο αρχιπυροσβέστη Χρήστο Μαντά, που έπεσε νεκρός από σφαίρες ενός εκ των ληστών, που εισέβαλαν το Σάββατο στο super- market Μαρινόπουλος, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κορίνθου και τους οποίους ο αρχιπυροσβέστης αποφάσισε να αντιμετωπίσει.Η κηδεία του θα γίνει στις 4 το απόγευμα στον Αγ. Μηνά Λεύκας.

Οι δικοί του άνθρωποι και όχι μόνο, δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη.Στη γειτονιά του, τον Άγιο Ιωάννη Πράτσικα όλοι είναι συγκλονισμένοι και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο που αψήφισε τον κίνδυνο και με αίσθημα καθήκοντος απέναντι στους συνανθρώπους του, επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους ληστές που είχαν εισβάλει ι στο σούπερ μάρκετ.

Συγκλονισμένοι απο το θάνατο του συναδέλφου τους είναι  και οι πυροσβέστες της Πάτρας. Ο 59χρονος εργαζόταν ως τηλεφωνητής στον α` πυροσβεστικό σταθμό. Ήταν έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

2011-05-02

thebest.gr