"Μάχη" μεταξύ Δήμου, ΟΛΠΑ και Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων για το θαλάσσιο μέτωπο

Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή υποχρεούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας να αποφασίσουν επί του περιεχομένου του πρωτοκόλλου συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ Δήμου και ΟΛΠΑ παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου, ώστε το κείμενο αυτό να προωθηθεί στο Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων και να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες για την απόδοση των διεκδικούμενων χιλιομέτρων.

Αυτό ζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέλη του ΟΛΠΑ που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Αθήνα στο γραφείο του Υπουργού Θαλασσίων υποθέσεων με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά και των πρώην Δημάρχων Ανδρέα Φούρα, Ευαγ. Φλωράτου και Α. Καράβολα αλλά και εκπροσώπων του ΟΛΠΑ που απουσίαζαν από τη σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας υπό τον Θ. Πάγκαλο.

Παράλληλα μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, «πέρασε» το αίτημα του Δημάρχου της Πάτρας ο ΟΛΠΑ να μην προβαίνει στο εξής σε διαδικασίες παραχώρησης διεκδικούμενων χώρων χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου. Για το λόγο αυτό ακυρώνεται και η προ ημερών σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή από νομικούς του Δήμου, του ΟΛΠΑ και του Υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων προκειμένου εντός 10ημέρου να προταθεί και να καταλήξουν άπαντες σε μια νομική φόρμουλα που θα απεμπλέξει προσεχώς την υπόθεση.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Σε σύσκεψη σήμερα υπό τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη στο Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γ.Δημαράς, οι πρώην Δήμαρχοι Πάτρας κ.κ. Α.Καράβολας, Α.Φούρας και Ε.Φλωράτος καθώς και ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Α.Ε. κ.κ. Ζεπάτος και Πλατυκώστας αποφασίσθηκαν τα εξής:

1. Την Παρασκευή 6 Μαΐου το Δ.Σ. του ΟΛΠΑ Α.Ε. θα συνεδριάσει για να συμφωνήσει με το περιεχόμενο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψαν ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Α.Ε. και ο Δήμος Πατρέων στις 30 Οκτωβρίου 2010 και να εισηγηθεί στον κ. Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. να προβεί σε κάθε ενέργεια για την υλοποίηση του και την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στους πολίτες της Πάτρας.

2. Έκτος από τα έργα και λοιπές συμφωνίες απαραίτητες για τη λειτουργία του λιμένος, ο ΟΛΠΑ Α.Ε. δεν θα προχωρήσει σε δέσμευση τών υπό απόδοση χώρων με υποχρεώσεις προς τρίτους, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων.

3. Αποφασίσθηκε να συγκροτηθεί επιτροπή Νομικών με τη συμμετοχή του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ., του Δήμου Πατρέων και του ΟΛΠΑ Α.Ε., για εξέταση και εξειδίκευση των υπολειπόμενων νομικών διαδικασιών.

2011-05-03

thebest.gr