Αχαΐα: Πράσινο φως για το αυτοκινητοδρόμιο 16 χρόνια μετά! Αγώνας να υπογραφεί η σύμβαση

Χρειάστηκαν 16 χρόνια προσπαθειών για να ενταχθεί το έργο του αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας στη Χαλανδρίτσα στον αναπτυξιακό νομό. Η απόφαση ελήφθη και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου που έχει χαρακτηριστεί ως αναπτυξιακό από το σύνολο των τοπικών φορέων.

Μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής του Υπουργείου Ανάπτυξης που έγινε χθες, το επόμενο βήμα είναι το «ναι» της Βουλής. Με αυτή την εξέλιξη ξεμπλοκάρονται οι διαδικασίες και για την είσοδο του ιδιώτη επενδυτή στο έργο με 25 εκατ. ευρώ.

Το αυτοκινητοδρόμιο έχει προϋπολογισμό 94 εκατ. ευρώ και θα επιδοτηθεί κατά 40% έως του ποσού των 50 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια με 20% για τις εργασίες άνω των 50 εκατ.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την ικανοποιήσή τους εξέφρασαν οι τοπικοί φορείς μετά την απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Το Αυτοκινητοδρόμιο θα δώσει πνοή σ` ολόκληρη την περιοχή, θα στηρίξει την παραγωγή και την ανάπτυξη και φυσικά θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην προσέλκυση επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα."

"Τέλος καλό, όσα καλά" σημείωσε ο Ευάγγελος Φλωράτος, ο οποίος αναμένει και την ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας ώστε να έρθει το θέμα στη Βουλή.

Ο δήμαρχος Ερύμανθου Θάνος Καρπής, στα όρια του οποίου θα γίνει το έργο, χαρακτήρισε την απόφαση ως σημαντική και ιστορική που θα έχει ως συνέπεια να αλλάξει όλος ο αναπτυξιακός χάρτης της περιοχής.

Ο τέως δήμαρχος Πατρέων και μέλος του Δ.Σ. του Αυτοκινητοδρομίου Ανδρέας Φούρας σημείωσε: "Κλείσαμε ένα μέτωπο, αυτό της έγκρισης ένταξης της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο και τώρα ξεκινάμε νέο αγώνα για να υπογραφεί η σύμβαση από τη Βουλή μέχρι τον Ιούλιο".

 
thebest.gr                                                                                                                     2011-05-06