Πάτρα: Οι βιτρίνες της Γούναρη γέμισαν… ενοικιαστήρια – Κλειστά παραμένουν 40 καταστήματα!

Η βαθειά ύφεση που μαστίζει και την τοπική αγορά έχει ως αποτέλεσμα να βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα στο κέντρο και όχι μόνο της πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Γούναρη, όπου αυτή την στιγμή είναι κλειστά 40 καταστήματα!

Τα περισσότερα εξ’ αυτών έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο, ενώ κάποια άλλα μεταφέρθηκαν αλλού, όπου τα ενοίκια είναι χαμηλότερα. Και να αναλογιστεί κανείς ότι η Γούναρη θεωρείται εμπορικός δρόμος με χαμηλά ενοίκια σε σχέση με άλλους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Τα καταστήματα που έχουν μεταφερθεί ή έχουν κλείσει αφορούν μια μεγάλη γκάμα εμπορικής δραστηριότητας: Καφέ, ταχυφαγεία, ρουχισμού, δώρων, οπτικών, ηλεκτρονικών, ακόμη και ένα κινέζικο.

Η εικόνα που συναντά κανείς περπατώντας τη Γούναρη είναι ιδιαίτερα απογοητευτική, με τα κατεβασμένα ρολά και τις άδειες βιτρίνες.

Η ίδια όμως κατάσταση απογοήτευσης επικρατεί και σε αυτούς που έχουν μέχρι ώρας αντέξει και έχουν καταστήματά τους ανοικτά. Οι πιέσεις που δέχονται είναι ασφυκτικές με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν εάν θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη Γούναρη, εάν θα βάλουν λουκέτο ή εάν θα μεταφέρουν σε άλλο σημείο την εμπορική τους δραστηριότητα

thebest.gr