Καλάβρυτα: 6,5 ώρες... δημοσίων σχέσεων για Πρωθυπουργό και Υπουργούς, με "θα" για το λιμάνι

Σύσκεψη 6,5 ωρών για... δημόσιες σχέσεις ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Καλάβρυτα υπό τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους Υπουργούς που τον συνόδευαν. Και αυτό διότι από την μαραθώνια αυτή σύσκεψη δεν προέκυψαν καινούργιες ειδήσεις για την Πάτρα και την για την Αχαϊα, πλην δύο ανακοινώσεων που είχαν να κάνουν με το λιμάνι.

Η πρώτη είναι  η δέσμευση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα ότι η δημοπράτηση της τρίτης φάσης του λιμανιού της Πάτρας και των παραγλαύκειων οδών θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Η δεύτερη (η οποία δεν φαίνεται να αποτελεί και κάτι που επί της ουσίας απεμπλέκει το θέμα), αφορά την ενημέρωση απο την πλευρά του Υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη  Κουσελά ότι ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Διαμαντίδης συμφώνησε με την απόφαση του ΟΛΠΑ σε σχέση με την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου.

Πέραν τούτων,  μιας αναφοράς του κ. Ρέππα περί καταβολής προσπάθειας διαπραγματεύσεων για μείωση των διοδίων στην Ολυμπία Οδό έως και 50% και μιας αόριστης υπόσχεσης για δημοπράτηση του δθικαστικού μέγαρου μέσα στο 2011,  ουδέν, τουλάχιστον για την Πάτρα.

Ο κ. Παπανδρέου προνόησε να προϊδεάσει τους παρευρισκόμενους λέγοντάς τους "`ήρθα να σας ακούσω και να αξιολογήσω τους Υπουργούς μου", ωστόσο στις σπάνιες επαφές που έχουν οι φορείς της περιοχής με τον Πρωθυπουργό θα περίμεναν - εύλογα- ακριβώς το αντίθετο. Να ακούσει δηλαδή η περιοχή τον Πρωθυπουργό και όχι ο Πρωθυπουργός τους φορείς της, καθώς  γνωρίζει και ποιά είναι τα προβλήματα και ποιά είναι τα αιτήματά τους.

Μετά απο μια αναλυτική αναφορά περί των οικονομικών της χώρας, το μνημόνιο και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε ή πρέπει να καταβάλλουμε ως χώρα, ο Πρωθυπουργός είπε γενικά ότι θα γίνουν τα μεγάλα έργα στην περιοχή, όπως η Ιόνια Οδός και η Ολυμπία Οδός και η πόλη θα αποκτήσει  τρένο. Γενικώς και αορίστως,  χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΗΜΑΡΑ- ΤΖΑΚΡΗ

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα των δημοσίων σχέσεων και της αοριστολογίας,  επανήλθε δριμύτερη και η Υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη για να πει τον...πόνο της για το νέο κύτταρο στην Ξερόλακκα και το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων στου Φλόκα, γεγονός που την έφερε σε νέα σύγκρουση με τον Δήμαρχο της Πάτρας Γιάννη Δημαρά παρουσία, αυτή τη φορά, του Πρωθυπουργού που ...παρακολουθούσε.

Τη συζήτηση για το θέμα άνοιξε η ίδια η κ. Τζάκρη δείχνοντας την περίεργη φούρια που τη διακατέχει για το Εργοστάσιο. Η κ. Τζάκρη τάχθηκε για άλλη μια φορά αναφανδόν υπέρ της λύσης της δημιουργίας νέου κυτάρου στην Ξερόλακκα επειδή- όπως είπε "η Πάτρα κινδυνεύει να γίνει όπως η Νάπολη", επικρίνοντας μάλιστα το Δήμαρχο για το γεγονός  ότι δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες για να το κατασκευάσει, ενώ επανήλθε εκτενώς στο εργοστάσιο για το οποίο θέλει να παραμείνουν τα πράγματα "ακριβώς ως έχουν".

Τόνισε ότι κακώς ο Δήμος Πατρέων δεν έχει προωθήσει τα τεύχη δημοπράτησης του εργοστασιου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν - όπως είπε- τα 60 εκ. ευρώ που προορίζονται για την κατασκευή του.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας αντέδρασε επιτόπου και έντονα τονίζοντας ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αυτά που λέει η κ. Τζάκρη. Επεσήμανε ότι με βάση τα ισχύοντα στην Ε.Ε. το εργοστάσιο -ως έχει αυτή τη στιγμή το πράγμα- δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με 60 αλλά με 30. εκ. ευρώ, ενώ τόνισε  ότι δεν ευσταθεί η κινδυνολογία της κ. Τζάκρη για απώλεια της χρηματοδότησης,  καθώς αν δεν υποβληθεί η πρόταση για το έργο μέχρι τις 30 Ιουνίου, υπάρχει περιθώριο νέας διακήρυξης και πρέπει τα χρήματα να απορροφηθούν έως 31/12/2015.

Παρά την επιμονή του κ. Δημαρά να απαντήσει δημόσια η Υφυπουργός για το αν πράγματι κινδυνεύει η χρηματοδότηση του εργοστασίου, η κ. Τζάκρη δεν έδωσε καμία απάντηση.

 2011-05-30

thebest.gr