Στον εισαγγελέα η υπόθεση της φημολογίας για ομαδικό βιασμό από μετανάστες

Η φήμη κάνει το γύρο της Πάτρας εδώ και μέρες. Διαδίδεται από στόμα σε στόμα, ωστόσο δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να την επιβεβαιώνουν. Μάλιστα η Ασφάλεια Πατρών θα παραπέμψει το θέμα στον Εισαγγελέα και από εκεί και πέρα, θα αποφασιστεί εάν θα διαταχθεί περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης ή θα προχωρήσει σε απόδοση ευθυνών για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με την "είδηση" νεαρό ζευγάρι πατρινών δέχθηκε ομαδική επίθεση από αλλοδαπούς πίσω από τη Veso Mare της Πάτρας. "Βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν".Όσο περνούν οι μέρες τόσο και πληθαίνουν ο φήμες. Κάποιοι αναφέρουν ότι η κοπέλα κατέληξε, κάποιοι άλλοι ότι βρίσκεται στην εντατική, ενώ ο νεαρός φέρεται να βρίσκεται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση στο Ψυχιατρείο Ρίου.

Μάλιστα το περιστατικό που αρχίζει να παίρνει τα χαρακτηριστικά αστικού μύθου, αποκτά και νέες διαστάσεις στην στόμα με στόμα μεταφορά του. Μια από τις θεωρίες συνομωσίας αναφέρει ότι επιχειρείται προσπάθεια αποσιώπησης του γεγονότος από τις ..αρχές γι` αυτό το λόγο και δεν έχει "παίξει" στα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής.

Κι όπως συμβαίνει συνήθως με τις θεωρίες συνομωσίας, κρύβουν μια πολύ πιο απλή αλήθεια πίσω τους. Απλώς το γεγονός δεν υφίσταται. Κάτι άλλωστε που ξεκαθαρίζουν και οι Αστυνομικές Αρχές της Πάτρας χαρακτηρίζοντάς το μύθο.

2011-06-07

thebest.gr