"Θρίλερ" με Δημαρά που σκέφτεται ακόμα και την παραίτηση από Δήμαρχος!

 Απηυδισμένος με την "ανταρσία" των συμβούλων και των Αντιδημάρχων του ο Δήμαρχος Πατρέων

Αύριο, Κυριακή απόγευμα στις 18:00 πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο της Κίνησης "Τώρα για την Πάτρα", ενω την Τετάρτη 29/06 στις 19:00 θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Κίνησης. Παράλληλα, τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Γ. Δημαράς θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου σχετικά.

Φούντωσε η φημολογία το τελευταίο εικοσιτετράωρο που θέλει τον Γιάννη Δημαρά να σκέφτεται ακόμα και την παραίτηση από τη θέση του Δημάρχου Πατρέων, έξι μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, απηυδισμένος από τη στάση των συμβούλων του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου εννέα εξ αυτών καταψήφισαν πρόταση που ο ίδιος ο Δήμαρχος έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία. Μάλιστα τρεις εξ αυτών ήσαν Αντιδήμαρχοι. Πρόκειται για την Λένα Καλεντζώτη, την Ήρα Κουρή και τον Απόστολο Βανταράκη. Οι υπόλοιποι έξι σύμβουλοι ήσαν οι Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, Νίκος Μακρής, Σταύρος Μαλλιώρης, Παναγιώτης Ξυπολιάς και Τασία Παπαντωνοπούλου, ενώ λευκό ψήφισε ο Χρήστος Γκόλφης.

Η στάση αυτή εξόργισε τον Δήμαρχο ο οποίος χθες το πρωί έδωσε εντολή στην γραμματέα του Χρυσάνθη Καραχάλιου να ακυρώσει όλες τις δραστηριότητες και τα ραντεβού που είχε προγραμματισμένα για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Μάλιστα ο Δήμαρχος δεν εμφανίστηκε καν στο Δημαρχείο χθες, ενώ μέσω του Διευθυντή του Γραφείου του, Δημήτρη Σαρδελιάνου, κάλεσε όλους τους συμβούλους σε συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας, την Κυριακή στις 7 το απόγευμα. Η πρόσκληση που απηύθυνε ανέφερε "σας καλώ σε μια κρίσιμη συνεδρίαση". Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο Δήμαρχος είχε χθες κλειστό το κινητό του, δεν απαντούσε στα τηλέφωνα που γίνονταν στο σπίτι του, ενώ δεν είχε καμμία επαφή ούτε με στενούς συνεργάτες και ανθρώπους με τους οποίους συνομιλούσε συχνά. Η απομόνωση αυτή στάθηκε αφορμή να φουντώσουν τα σενάρια ότι ο Γιάννης Δημαράς μελετά ακόμα και την παραίτηση.

Όλη μέρα χθες, αλλά και τη νύχτα που μας πέρασε "άναψαν" τα τηλέφωνα μεταξύ συμβούλων και στελεχών της παράταξης, που προσπαθούσαν να προβλέψουν τι θα γίνει. Πάντως ήταν τέτοια η αμηχανία που από πουθενά δεν διατυπώθηκαν σενάρια διαδοχής.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι "9" καταψήφισαν την έγριση κονδυλίου 12.000 ευρώ, για την προβολή μέσω των τοπικών ΜΜΕ μιας σημαντικής ημερίδας που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα για το εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Βεβαίως είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτή ήταν η πραγματική αιτία και όχι η αφορμή για να εκδηλωθεί η "ανταρσία".

 2011-06-25

thebest.gr