Δρομολογείται η δημιουργία Μουσείου Οδοντωτού σε χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Διακοπτού

Στις προτεραιότητες του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι η δρομολόγηση της δημιουργίας Μουσείου σε χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Διακοπτού, όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr. Θα είναι ένας χώρος ο οποίος θα «ταξιδεύει» τον επισκέπτη μέσα στο χρόνο και την ιστορία αυτού του μοναδικού τρένου.

Ο χώρος θα λειτουργεί και σαν κέντρο υποδοχής και ενημέρωσης, όπου μέλη του Συλλόγου, εθελοντικά, θα ξεναγούν και θα ενημερώνουν τους ταξιδιώτες. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου σε τέσσερις γλώσσες, που θα διανέμεται δωρεάν. Το φυλλάδιο θα συντροφεύει τον ταξιδιώτη στην διαδρομή Διακοπτού-Καλαβρύτων, ξεναγώντας τον στην ιστορία, στο φυσικό περιβάλλον και στην ιδιαιτερότητα του Οδοντωτού.

Ικανοποίηση για τις νέες εκπτωτικές τιμές στα εισιτήρια

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχτηκαν οι Φίλοι του Οδοντωτού την ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 27/6/2011 από την ΤΡΕΝΟΣΕ και ρυθμίζει θέματα τιμολογιακής πολιτικής στα εισιτήρια του Οδοντωτού που αφορούν ομάδες ταξιδιωτών, σχολεία αλλά και στα εισιτήρια συνδρομής που ενδιαφέρουν κατοίκους της περιοχής και χρησιμοποιούν συχνά τον Οδοντωτό για τις μετακινήσεις τους. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, δίνεται έκπτωση 50% σε σχολεία, κοινωφελή ιδρύματα και στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Επίσης δίνεται έκπτωση 30% σε ομάδες των 6 ατόμων και άνω. Οι παραπάνω εκπτώσεις, που δίνονται για το σύνολο της διαδρομής, αλλά και για ενδιάμεσες στάσεις, ισχύουν μόνο για τις καθημερινές και όχι Σαββατοκύριακα και αργίες. Ρυθμίζονται ακόμη θέματα που αφορούν τα εισιτήρια συνδρομής με διάρκεια ισχύος ενός (1) μήνα. Αναλυτικά, για την διαδρομή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό: Για 2 ταξίδια- 20,00 ευρώ, για 3 ταξίδια- 30,00 ευρώ, για 4 ταξίδια-40,00 ευρώ, για 5 ταξίδια- 49,00 ευρώ και για 6 ταξίδια- 60,00 ευρώ.

Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις κατατέθηκαν στην ΤΡΕΝΟΣΕ στις αρχές Ιουνίου, όταν κλιμάκιο του Δ.Σ. επισκέφθηκε την εταιρεία και είχε συνεργασία με την υπεύθυνη Διακίνησης Επιβατών Κα Μαρκοπούλου καθώς και με την υπεύθυνη marketing Κα Νασιοπούλου. Στη συνάντηση επίσης ρυθμίστηκε και το θέμα της δρομολόγησης ειδικού δωρεάν δρομολογίου του Οδοντωτού για την Τετάρτη 8 Ιουνίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» που κινηματογραφούσε το αφιέρωμα στην Αιγιάλεια. Σημαντική επίσης εξέλιξη είχαμε και στο θέμα της δρομολόγησης συρμών σε διπλή ζεύξη (216 επιβάτες), όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση θέσεων. Δύο φορές μέσα στον Ιούνιο, δόθηκε η συγκεκριμένη λύση και λειτούργησε υποδειγματικά. Δυστυχώς, όπως τονίζει ο Σύλλογος Φίλων του Οδοντωτού, μεγάλο πρόβλημα παραμένει η αδυναμία του Οργανισμού να ενεργοποιήσει το σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης και αγοράς εισιτηρίων το οποίο, αν και ανακοινώθηκε, ουσιαστικά μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει.

Ο Σύλλογος Φίλων του Οδοντωτού, στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του φιλοδοξεί, με στοχευμένες δράσεις να αναδεικνύει και να προβάλλει συνεχώς το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Περισσότερες πληροφορίες για τις νέες τιμές των εισιτηρίων στα τηλέφωνα: Σ.Σ. Διακοπτού -26910/ 43206, Σ.Σ. Καλαβρύτων- 26920/ 22245,  Σ.Φ.Ο.- 26910 /43188 και Ο.Σ.Ε -1110.

Δημήτρης Ζωιτσούδης

2011-07-06

thebest.gr