Έκλεισαν τα διόδια Ρίου οι ταξιτζήδες-Ακολουθεί η Γέφυρα-Εισαγγελείς και αστυνομία εν δράσει

10.05 Κλειστά παραμένουν τα διόδια του Ρίου και στα δύο ρεύματα της ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου, από πολυάριθμους συγκεντρωμένους ταξιτζήδες.Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι πρώτοι ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία, στον κόμβο λίγο πριν τη Γέφυρα, στην πλευρά του Αντιρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να αποκλείσουν το συγκεκριμένο σημείο. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση ούτε στο πορθμείο του Αντιρρίου.
 
9.10 Κλειστή είναι πλέον η Νέα Εθνική Οδός Πατρών -Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου και στα δύο ρεύματα, από ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, της Αχαΐας και της Ηλείας, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να συμβεί το ίδιο και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από ιδιοκτήτες ταξί και της Αιτωλοακαρνανίας.
 
Η κίνηση στην Πατρών-Κορίνθου εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική. Η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί προβλέπει επ αόριστον αποκλεισμό της Γέφυρας και των διοδίων του Ρίου, ωστόσο αυτό μένει να επαληθευτεί, ανάλογα και με τις εξελίξεις.
 
Σε κάθε περίπτωση,η εταιρεία της Γέφυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιφυλλάσσεται κάθε δικαιώματός της που προκύπτει από τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και  θα κινηθεί ανάλογα με την πορεία των γεγονότων.
 
8.10 Με δυναμικές κινητοποιήσεις από την πλευρά ιδιοκτητών ταξί μπαίνει και αυτή η εβδομάδα. Χθες ιδιοκτήτες ταξί απόφάσισαν στην διάρκεια γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο να αποκλείσουν επ αόριστον τα διόδια του Ρίου στην Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, καθώς και τα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.
 
Αυτή τη στιγμή ιδιοκτήτες ταξί έχουν συγκεντρωθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Το ραντεβού για τους αποκλεισμούς είχε δοθεί αρχικά για τις 8 το πρωί,  ωστόσο εκτιμάται ότι οι αποκλεισμοί θα ξεκινήσουν λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, αναφέρει ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας Π. Σκέντζος,ο οποίος μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ξεπεράσει τους συνδιακλιστές του κλάδου, οι οποίοι δεν μπορούν να τους ελέγξουν ως προς τη μορφή και τη δυναμικότητα των κινητοποιήσεων.
 
"Δεν μας ακούν ως προς τις πιο ήπιες μορφές αντίδρασεις και μάλιστα λένε ότι θα μας στείλουν και στα απίτια μας" , δηλώνει στo
www.thebest.gr. o κ. Σκέντζος.
 
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σκληραίνει από σήμερατη στάση της η κυβέρνηση στο θέμα των ταξιτζήδων μετά τις αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει το
www.protothema.gr, η αστυνομία και η δικαιοσύνη πλέον θα αναλάβουν δράση, αφού οι ταξιτζήδες απέρριψαν στην πράξη την πρόταση για διάλογο της περασμένης εβδομάδας του υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση.
 
Σε περιπτώσεις όπου θα εμποδίζεται η ομαλή λειτουργία μουσείων ή αρχαιολογικών χώρων, καθώς και η άνετη πρόσβαση στις εθνικές οδούς οι εισαγγελείς θα αναλαμβάνουν δράση και όπου χρειαστεί το ίδιο θα πράξουν και οι αστυνομικές δυνάμεις.
 
Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προγραμματίσει για τις 10 το πρωί συγκέντρωση έξω από το αρμόδιο υπουργείο, στην οδό Μεσογείων. Χθές το απόγευμα εμφανίστηκαν στον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, όπου χιλιάδες κόσμου πήγαινε να παρακολουθήσει την τρίτη παράσταση του Ριχάρδου ΄Γ, με τον Κέβιν Σπέισι. Το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν αυτή την εβδομάδα. Έχουν προγραμματίσει ανάλογες «επισκέψεις» και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.
 
19.15 Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί της Αχαΐας. Κατά την διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο συμφώνησαν για νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις από αύριο το πρωί.
 
Όπως επισημαίνει, μιλώντας στο thebest, ο πρόεδρος του Σωματείου του Παναγιώτης Σκέντζος, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 8:00 π.μ. στα διόδια του Ρίου καθώς και στην Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη.
 
«Θ’ αποκλείσουμε τα διόδια και τη Γέφυρα επ΄ αόριστο στο πλαίσιο των Πανελλαδικών αποκλεισμών που ξεκινάμε. Ενημερώνουμε εγκαίρως τους πολίτες για να γνωρίζουν πως θα κινηθούν», σημειώνει ο κ. Σκέντζος.
 
Από τα λεγόμενά του το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι πως οι ταξιτζήδες θα τραβήξουν μέχρι τα άκρα την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση με «χτυπήματα» που πονάνε τους αδειούχους του Αυγούστου.
 
Όσο για σήμερα οι ιδιοκτήτες των ταξί κινήθηκαν σε διαφορετική λογική. Άνοιξαν από τις 6:00 το απόγευμα τα διόδια επιτρέποντας στους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν για περίπου τρεις ώρες.

thebest.gr

2011-08-01