Φτώχεια στα σχολεία-Το Υπουργείο Παιδείας δίνει χίλια ευρώ για να βγάλουν χειμώνα!

Με το… γενναιόδωρο ποσό των χιλίων ευρώ χρηματοδοτεί κάθε σχολείο της Πάτρας το Υπουργείο Παιδείας για να καλύψει τα έξοδά του, τους επόμενους τέσσερις μήνες. Τα ψίχουλα του Υπουργείου έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Δήμου, μέσω του οποίου δίνονται τα λεφτά, καθώς η χρηματοδότηση δεν φτάνει ούτε για… ζήτω!
 
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και εκπαιδευτικός Ανδρέας Φίλιας, μιλώντας στο thebest.gr, καλεί τους διευθυντές των 280 σχολικών μονάδων της Πάτρας να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και του τηλεφώνου, ώστε να καλύψουν από εκεί τη «μαύρη τρύπα» που δημιουργείται στα ταμεία των σχολικών επιτροπών, εξ’ αιτίας της ισχνής χρηματοδότησης.
 
Μιλώντας με αριθμούς ο Δήμος παρέλαβε από το Υπουργείο Παιδείας μόλις 380.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να κατανείμει στα 280 σχολεία της Πάτρας, όπου φοιτούν 30.000 μαθητές. Δηλαδή κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ ανά σχολείο!
 
Την ίδια ώρα οι ανάγκες των σχολείων, λόγω της πρωτοφανούς αδυναμίας να τυπωθούν τα βιβλία εγκαίρως, είναι κατά πολύ αυξημένες λόγω των φωτοτυπιών.
 
Πάντως ο κ. Φίλιας απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθούν οι γονείς να πληρώσουν τη «μαύρη τρύπα» και κάλεσε το Υπουργείο να σκύψει στο πρόβλημα και να δώσει επιπλέον χρηματοδότηση.

thebest.gr

2011-09-16