Σάββατο 22 Ιανουαρίου ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ 2011

Τις Απόκριες, η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Το Πατρινό καρναβάλι είναι το σημαντικότερο και το διασημότερο που διοργανώνεται στον Ελλαδικό χώρο.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αρχίζουν κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου και λήγουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου και την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών.

Το πνεύμα του καρναβαλιού εισβάλει σε κάθε σπίτι της Αχαϊκής πρωτεύουσας και ανατρέπει την καθημερινότητα όλων των Πατρινών.
Κατά την διάρκεια του τριωδίου στην Πάτρα ξετυλίγεται ένα μοναδικό πανηγύρι ζωής. Τις ημέρες αυτές χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα αλλά και από γειτονικές χώρες επισκέπτονται την Πάτρα για να ζήσουν ξέφρενες στιγμές, πλημμυρισμένες από χρώματα και μουσικές.
Η ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού ξεκινά από τα τέλη του 19ου αιώνα. Από τότε μέχρι σήμερα έχει διαγράψει μια ξεχωριστή πορεία στον ελλαδικό όσο καθιστώντας το μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στο είδος της σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι πρώτες αναφορές για το καρναβάλι στην Πάτρα προσδιορίζονται χρονικά στο 1829. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, όλα ξεκίνησαν από το σπίτι του Πατρινού εμπόρου Μωρέτη όπου έγινε ο πρώτος αποκριάτικος χορός.
Από το 1860 και μετά το καρναβάλι άρχισε να διαμορφώνει σιγά - σιγά το δικό του ιδιαίτερο ύφος. Βέβαια δέχτηκε και ξένες επιρροές, με αποτέλεσμα να αφομοιωθούν και έθιμα άλλων περιοχών (επτανησιακές, ιταλικές, μεσογειακές συνήθειες), τα οποία με το καιρό έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι του καρναβαλιού.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!