Τέλος στο "Γολγοθά" των σκουπιδιών- Αρχίζει η αποκομιδή

Τη λήξη της απεργίας τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά από συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών. Την απόφαση ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες να δείξουν ευαισθησία και να ξεκινήσουν άμεσα την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Σε μισή ώρα ξεκινάει η αποκομιδή των σκουπιδιών και στην Πάτρα καθώς ήδη έχει αρχίσει η κινητοποίηση για να βγουν τα συνεργεία που θα εργαστούν το βράδυ. Η αρχή θα γίνει από το κέντρο της πόλης όπου είναι συγκεντρωμένος και ο μεγαλύτερος όγκος των σκουπιδιών.

Στην Πάτρα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 4.000 τόνοι αμάζευτων σκουπιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος της Πάτρας είχε απευθύνει σήμερα έκκληση στους εργαζομένους να δείξουν ευαισθησία και να μαζέψουν τα σκουπίδια για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, ενώ αύριο το πρωί στις 11 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης έχει καλέσει τους εργαζόμενους να συζητήσει μαζί τους για το θέμα της αποκομιδής.

Μετά τη λήξη της απεργίας η αυριανή συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στη διαδικασία αποκομιδής, προκιεμένου μα γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προς όφελος των πολιτών αλλά και των ίδιων των εργαζομένων.

2011-10-21

thebest.gr