Η Πειραϊκή-Πατραϊκή είναι ο μεγαλύτερος καταυλισμός μεταναστών στην Δυτική Ελλάδα!!!

Οι εικόνες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού PATRA TV κατάφερε να μπει στον κατά τα άλλα φυλασσόμενο χώρο, ο οποίος ανήκει από χρόνια στην ιδιοκτησία του ΟΛΠΑ, για να βρεθεί μπροστά σε έναν αυτοσχέδιο τεράστιων διαστάσεων καταυλισμό, κάθε φυλής και προέλευσης μεταναστών.

Όταν η παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου έγινε αντιληπτή, σήμανε συναγερμός μεταξύ των αλλοδαπών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έσπευσαν να εξαφανιστούν στα τεράστιων διαστάσεων κτίρια και μέσα σε μια έκταση 200 στρεμμάτων, ενώ όταν έγινε προσπάθεια να μπουν οι συνάδελφοι στα σκοτεινά ενδότερα των κτιρίων όπου κατέφευγαν οι μετανάστες , δεχτήκαν απειλές και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Στο βίντεο διακρίνονται χώροι μοιρασμένοι σε εθνότητες και κοιτώνες με συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής , που χαρακτηρίζονται άθλιες.

Ο Νίκος Τζανάκος εκπρόσωπος του Δήμου Πάτρας στο Δ.Σ. του Οργανισμού, φανερά σοκαρισμένος από την αποκάλυψη είπε, πως μέχρι σήμερα πίστευε τις διαβεβαιώσεις του Οργανισμού ότι ο χώρος φυλάσσεται και ότι κάποιες προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για να μπουν μετανάστες, αυτές αντιμετωπίστηκαν από την Αστυνομία.

Αμέσως έστειλε γραπτό αίτημα στην διοίκηση του ΟΛΠΑ, για σύγκληση εκτάκτου Δ.Σ. με θέμα την αποκάλυψη.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως και άλλοι φορείς και δημοτικοί σύμβουλοι που παρακολούθησαν το ρεπορτάζ έμειναν έκπληκτοι, καθώς πίστευαν πως οι μοναδικοί αλλοδαποί που παραμένουν στην πόλη, είναι αυτοί που…  φαίνονται γύρω από το λιμάνι.

Χαρακτηριστικές λένε οι πληροφορίες, είναι οι αντιδράσεις του Αντιδημάρχου καθαριότητας Αχιλλέα Γεωργακόπουλου και του πρόεδρου των Ναυτιλιακών Πρακτόρων Κώστα Βρη.

Από την πλευρά την Αστυνομίας πάντως, μας είπαν πως παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από συνδικαλιστή του χώρου, έγιναν συνεχώς πρόσφατες επιχειρήσεις στα κτίρια, αλλά διαφωνούν και με τον αριθμό μεταναστών που οι κάτοικοι εκτιμούν ότι βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις, τον οποίο τον προσδιορίζουν σε πάνω από 1000 άτομα, τονίζοντας,  ότι με τα στοιχεία τους  οι αλλοδαποί που παραμένουν στην Πάτρα δεν ξεπερνούν τους 400.

Σημασία όμως δεν έχουν αυτά.

Τουλάχιστον όχι τόσο μεγάλη.

Σημασία έχει, ότι το πρόβλημα υπάρχει και συνεχίζει να εξελίσσεται, ενώ ξεχάστηκε πλήρως επειδή απομακρύνθηκε από τις κεντρικές περιοχές της Πάτρας. Αν κάποιοι αποφάσισαν σιωπηλά να βολευτούν με τον ανεπίσημο αυτό καταυλισμό, ώστε να βρουν την … ησυχία τους από τις φωνές διαμαρτυρίας, τώρα θα πρέπει να εξηγήσουν τα πως και τα γιατί.

Όχι στους δημοσιογράφους.

Στους χιλιάδες κατοίκους των Ιτεων και της ευρύτερης περιοχής.

2011-11-25

thebest.gr