Ανοίγει αύριο το παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο λιμάνι της Πάτρας

Αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί ανοίγει τις πύλες του το παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Λιμάνι της Πάτρας. Ο κλειστός  χώρος έκτασης 1.000 τετραγωνικών του Συνεδριακού Κέντρου του ΟΛΠΑ έχει ήδη μεταμορφωθεί σε παραμυθένιο σκηνικό, με χιόνι, χιλιάδες φωτάκια και χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Εξειδικευμένα συνεργεία ανέλαβαν να αλλάξουν εντελώς το κτήριο, το οποίο φωτίστηκε με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φώτα μέσα και έξω, και στο οποίο στήθηκε το σπίτι του Αη Βασίλη, όπου τα παιδιά μπορούν να του γράφουν γράμματα καθώς και ταχυδρομείο όπου μπορούν να τα στέλνουν, ενώ  υπάρχουν τρισδιάστατες αναπαραστάσεις γνωστών και αγαπημένων παραμυθιών όπως: Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι, ο Πινόκιο, το Στρουμφοχωριό, ο λαγός και η χελώνα, τα τρία γουρουνάκια, ο λαγός και η χελώνα κ.α.

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, άμαξες, καμπάνες, μολυβένιοι στρατιώτες μεγάλων διαστάσεων και δεκάδες άλλα στοιχεία έχουν μετατρέψει σε παραμυθένιο το χώρο.

Παράλληλα θα λειτουργεί αίθουσα με ψυχαγωγικά παιχνίδια και μικρά καρουσέλ, ενώ  διατίθενται και επιλεγμένα χριστουγεννιάτικα προϊόντα, διακοσμητικά και μικρά παιχνίδια από πατρινές επιχειρήσεις.

Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει και για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με ειδικό τμήμα που θα ψυχαγωγεί τους μικρούς επισκέπτες περιλαμβάνοντας από αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιών μέχρι διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα κ.α.

Αυτό όμως που τόσο τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά θα ευχαριστηθούν περισσότερο απ’ όλα είναι η απομίμηση χιονιού, που έχει κατακλύσει τον χώρο σε απίστευτες ποσότητες και με το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν και να …κυλιστούν άπαντες.

Το πολύ θετικό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει τεράστιο πάρκινγκ, στον εξωτερικό χώρο του Συνεδριακού του ΟΛΠΑ (Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας), αλλά και το χαμηλό εισιτήριο 3 ευρώ. Ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Πληροφορίες κα. Βγενοπούλου Τηλ. 6943833893

2011-12-14

hebest.gr