Γιορτινός... χαμός στο χριστουγεννιάτικο χωριό

Άνοιξε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό” στο λιμάνι της Πάτρας και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου έως και τις 10 Ιανουαρίου. Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η εταιρεία "ΑΚΤΙΝΑ ΕΠΕ" και ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε..

Ο κλειστός  χώρος έκτασης 1.000 τετραγωνικών του Συνεδριακού Κέντρου του ΟΛΠΑ έχει ήδη μεταμορφωθεί σε ένα σκηνικό, με χιόνι, χιλιάδες φωτάκια και χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Είκοσι τοπικές επιχειρήσεις με συνεργεία ανέλαβαν να αλλάξουν εντελώς το κτίριο, το οποίο φωτίστηκε με χριστουγεννιάτικα φωτάκια μέσα και έξω δίνοντας έναν χαρούμενο και εορταστικό τόνο για μικρούς και μεγάλους.

Στον ίδιο χώρο στήθηκε το σπίτι του Αη Βασίλη, όπου τα παιδιά μπορούν να του γράφουν γράμματα καθώς και ταχυδρομείο όπου μπορούν να τα στέλνουν, ενώ υπάρχουν αναπαραστάσεις γνωστών και αγαπημένων παραμυθιών όπως η Χιονάτη και οι 7 νάνοι, ο Πινόκιο, το Στρουμφοχωριό, ο λαγός και η χελώνα, τα τρία γουρουνάκια κ.α.

Παράλληλα λειτουργεί αίθουσα με ψυχαγωγικά παιχνίδια και μικρά καρουσέλ, ενώ διατίθενται και επιλεγμένα χριστουγεννιάτικα προϊόντα, διακοσμητικά και μικρά παιχνίδια που έχουν κατασκευαστεί από πατρινές επιχειρήσεις.

Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει και για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με ειδικό τμήμα που ψυχαγωγεί τους μικρούς επισκέπτες περιλαμβάνοντας από αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιών μέχρι διαδραστικά παιχνίδια.

Αυτό όμως που τόσο τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά θα ευχαριστηθούν περισσότερο απ’ όλα είναι η απομίμηση χιονιού, που έχει κατακλύσει τον χώρο.

Να σημειωθεί ότι τον εξωτερικό χώρο του Συνεδριακού του  ΟΛΠΑ (Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας), υπάρχει πάρκινγκ για τους επισκέπτες του “Χριστουγεννιάτικου χωριού”.

2011-12-19

thebest.gr