Ένας τόνος χασίς μετά από καταδίωξη στο μισό Ιόνιο….

Σαν σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία ήταν αυτές που εκτυλίχθηκαν από την Κέρκυρα μέχρι τον Πατραικό κόλπο για την σύλληψη ενός μεγαλοεμπόρου ναρκωτικών από την Αλβανία. Η ποσότητα του χασίς που κατασχέθηκε αγγίζει τον έναν τόνο. Ο χειριστής του σκάφους διέφυγε τη σύλληψη, όμως στα χέρια των αρχών είναι από το μεσημέρι ο παραλήπτης του φορτίου.

Όπως ο Υπολιμενάρχης Πάτρας Γ. Βασιλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η επιχείρηση του Λιμενικού ξεκίνησε περίπου τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Κέρκυρας. Αρχικά υπήρξε παρακολούθηση του σκάφους, η οποία στην πορεία εξελίχθηκε σε καταδίωξη, μέχρι τον Πατραϊκό Κόλπο.

Περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα ο χειριστής τους σκάφους το εγκατέλειψε στην παραλία Ρίζα της Ναυπακτίας. Λίγο αργότερα το ταχύπλοο εντόπισαν άνδρες των ειδικών αποστολών. Ο μεγαλέμπορας πρόλαβε να διαφύγει.

Μετά από έρευνες στην παραλία βρέθηκε ένα βαν το οποίο ανήκει σε 42χρονο Έλληνα που φέρεται να είναι ο παραλήπτης το φορτίου των ναρκωτικών.

Ο 42χρονος συνελήφθη και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου στα πλαίσια του αυτοφώρου. Το βαν κατασχέθηκε όπως επίσης και ένα Ι.Χ. που βρέθηκε στην ίδου παραλία. Ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου φέρεται να είναι ο χειριστής τους σκάφους.

Κατά τον έλεγχο που διεξήχθη στο φουσκωτό των περίπου 11 μέτρων, το οποίο φέρει δύο μηχανές 350 κυβικών, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χασίς που αγγίζει τον ένα τόνο καθώς και ένα Καλάσνικοφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της καταδίωξης στην θάλασσα άνδρες του λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές κατά του σκάφους με στόχο να το σταματήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο κ. Βασιλόπουλος έκανε λόγο για μια καλά συντονισμένη επιχείρηση, με άψογο συντονισμό, που όμως πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές, και όχι μόνο, συνθήκες. Οι έρευνες για την σύλληψη του μεγαλέμπορου, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από τα παράλια των Αγίων Σαράντα συνεχίζονται.

2012-02-16

epiruspost.gr