Ουρές στο Ρίο και τη Γέφυρα

14.47: Oυρά περίπου ενός χιλιομέτρου είχε σχηματιστεί λίγο νωρίτερα στα διόδια του Ρίου αφού αρκετοί είναι αυτοί που φεύγουν απο την Πάτρα για να περάσουν το τριήμερο του Πάσχα στα χωριά τους. Αντίστοιχα ιδιαίτερα αυξημένη είναι απο το πρωί η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας και του Ζευγολατιού στην Κόρινθο, απο όσους εκδράμουν προς τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο. Προβληματική είναι η κυκλοφορία απο το Ζευγολατιό μέχρι και την Πάτρα λόγω των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων και της κίνησης σε δυο μονο λωρίδες κυκλοφορίας. Μικροκαθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και στη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης λόγω της αυξημένης κίνησης.

13.01: Ουρά δύο χιλιμέτρων έχει δημιουργηθεί αυτή την ώρα στα διόδια της Ελευσίνας, λόγω της μαζικής φυγής των εκδρομέων του Πάσχα.

11.58 Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή. Συγκεκριμένα, αυξημένη αλλά ομαλή είναι αυτή την ώρα η κίνηση στις εξόδους της Αθήνας, ενώ υπάρχουν ουρές στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

Επί ποδός βρίσκεται και η Τροχαία για τη διευκόλυνση και ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων, που αναχωρούν από τα αστικά κέντρα.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στους σταθμούς του ΟΣΕ, ενώ κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, μετά την «επί του παρόντος» αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Χωρίς προβλήματα άρχισαν να αναχωρούν από τα λιμάνια της χώρας με τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ οι πρώτοι ταξιδιώτες για τα νησιά. Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 14 δρομολόγια, επτά το Μεγάλο Σάββατο, δύο την Κυριακή του Πάσχα, 13 τη Δευτέρα του Πάσχα και 18 την Τρίτη.

H πληρότητα των πλοίων αγγίζει το 100% και δεδομένης της αυξημένης κίνησης συστήνεται σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν να προσέρχονται στα λιμάνια αρκετή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησής τους.

 

9.26: Συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα και μέχρι αυτή την ώρα η κίνηση διεξάγεται ομαλά. Η Τροχαία βρίσκεται επι ποδός και ισχύουν έκτακτα μέτρα για την καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων.


Τη Μεγάλη Πέμπτη αυξημένη ήταν η κίνηση τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στα εθνικά οδικά δίκτυα. Κατά περιόδους μάλιστα σημειώθηκε μποτιλιάρισμα στην Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου, αλλά και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών –Λαμίας και στην Αθηνών – Κορίνθου.


Αυξημένη ήταν η κίνηση και στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον Κόμβο της Αμφιλοχίας και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στα διόδια των Μαλγάρων.

Παρά τις αρχικές εντάσεις κανονικά εκτελέστηκαν τα δρομολόγια στους υπεραστικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ, κάτι που αναμένεται να συμβεί και σήμερα μετά την αναστολή της απεργίας των οδηγών.

Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

- Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών

Σε ισχύ παραμένουν και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα αφορούν τα φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και σήμερα ισχύει από τις 06.00 έως τις 16.00.

Οι απαγορεύσεις ισχύουν για τη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλαιά Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου. Τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας. Την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ. Την Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

Αυξημένη θα είναι η τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενώ ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου θα υπάρχει όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Βροχές και νεφώσεις το Πάσχα


Ωστόσο, ο καιρός προβλέπεται άστατος τόσο σήμερα, όσο και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ με ομπρέλες στο χέρι φαίνεται ότι θα πουν το Χριστός Ανέστη, όλοι όσοι βρεθούν σε κάποιο από τα νησιά του Ιονίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Υπό βροχή αναμένεται να ολοκληρωθεί και η επιστροφή των εκδρομέων καθώς τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις

Πιο αναλυτικά:

Μ. Παρασκευή
Νεφώσεις θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα που από το μεσημέρι στα Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές . Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα