Επί ξύλου κρεμάμενοι οι 3800 επιχειρηματίες που έχουν πάρει δάνεια από την Αχαϊκή

Στον «αέρα» βρίσκονται εδώ και ένα μήνα οι 3800 επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι έχουν λάβει δάνειο από την Αχαϊκή. Η Συνεταιριστή Τράπεζα που έχει βάλει λουκέτο, βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης και κανένα άλλο πιστωτικό ίδρυμα δεν έχει αναλάβει τα δάνεια της Συνεταιριστικής.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι λογικό προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα στους επιχειρηματίες που έχουν πάρει δάνειο, καθώς ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει.

Για το λόγο αυτό, απόψε οι δανειολήπτες – επιχειρηματίες της Αχαϊκής, συγκεντρώνονται απόψε στο ξενοδοχείο "Αστήρ" στην Πάτρα, με στόχο να συστήσουν ένα σύλλογο που θα ασκήσει πίεση για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος.

Μιλώντας στο thebest.gr ο Αντώνης Προσκυνητόπουλος, που συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία, τόνισε ότι στόχος του υπό σύσταση συλλόγου είναι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει για τους δανειολήπτες της Αχαϊκής τρεις παρεμβάσεις:

Να υπάρξει χάριτος περίοδος για την αποπληρωμή των δανείων,

Να έχουν πρόσβαση σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα,

Να γίνει ρύθμιση των δανείων με βάση τη σημερινή κατάσταση των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος των επιχειρηματιών – δανειοληπτών, θα καλέσει στο αμέσως προσεχές μέλλον, όλους τους υποψηφίους βουλευτές της Αχαΐας για να τους ενημερώσει για την κατάσταση και να τους ζητήσει να λάβουν θέση.

Να σημειωθεί ότι από τους 3800 επιχειρηματίες που έχουν λάβει δάνειο από την Αχαϊκή, οι 1300 επιχειρήσεις καθυστερούν να πληρώσουν τις δόσεις τους για πάνω από τρεις μήνες, ενώ όσοι έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν πάνω από ένα μήνα ανέρχονται στους 2500!

2012-04-18

thebest.gr