Νέες αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού

Ακριβότερη θα είναι από την επόμενη Τρίτη (17/7) η διέλευση στην Εγνατία Οδό από την Ηγουμενίτσα μέχρι τα Γιάννενα και μέχρι τη Θεσσαλονίκη, λόγω αύξησης του κομίστρου των διοδίων. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, οι οδηγοί που θα διέρχονται από τα διόδια της Τύριας (Παραμυθιάς Θεσπρωτίας) και Μαλακασίου (περιοχή Μετσόβου) θα καταβάλουν 2.40 ευρώ. Η ίδια τιμή καθιερώνεται και σε άλλους τρεις σταθμούς από τη Θεσσαλονίκη προς την Αλεξανδρούπολη.
Η αύξηση της τιμής των διοδίων έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία ζητά να μην γίνει αύξηση της τιμής των διοδίων στην Εγνατία αλλά και να καθιερωθεί ηλεκτρονική κάρτα για τους συχνούς χρήστες της.
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Α. Καρχιμάνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Πάντα επιμέναμε ότι ήταν λάθος να υπάρχουν διόδια μέσα στο χώρο της Ηπείρου. Αφού αυτά τοποθετήθηκαν, είχαμε μια συζήτηση με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, ώστε να εφαρμοστεί μια ηλεκτρονική κάρτα για να έχουν ειδική τιμή όσοι κινούνται συχνά από και προς Ηγουμενίτσα. Το ίδιο είχαμε ζητήσει και για τους κατοίκους των περιοχών Μετσόβου και Μαλακασίου Καλαμπάκας. Μας είχε υποσχεθεί γραπτώς η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ότι αυτό θα γίνει. Από τότε πέρασαν 5-6 μήνες και δεν έγινε τίποτε. Εμείς με έγγραφά μας, κάναμε γνωστό ότι σε καμία περίπτωση, σ΄ αυτή τη φάση, δεν δεχόμαστε να αλλάξει η τιμή στα διόδια Τύριας και Μαλακασίου και παράλληλα ζητάμε εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική κάρτα για τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας».

2012-07-10

corfupress.gr