Κατασχέθηκαν 324 κιλά ύστερα από καταδίωξη της Αστυνομίας

Μία καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν 324 κιλά χασίς, δύο άτομα συνελήφθησαν, δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν όπως και το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ.

Τα ναρκωτικά τα είχαν κρύψει σε δυσπρόσιτο σημείο, κοντά στους Κουκλιούς Παρακαλάμου. Όμως όλα γίνονταν υπό την στενή παρακολούθηση των αστυνομικών καθώς οι μεταφορείς είχαν εντοπιστεί από την ώρα που πέρασαν τα σύνορα.

Είχαν προτιμήσει ένα πέρασμα λιγότερο συνηθισμένο πιστεύοντας ότι θα περάσουν απαρατήρητοι. Άφησαν τα ναρκωτικά στο σημείο που είχε προσυμφωνηθεί και από τη στιγμή εκείνη οι άνδρες της Δίωξης και οι συνοριακοί περίμεναν την ώρα και τους ανθρώπους που θα εμφανιστούν για να τα φορτώσουν.

Τη νύχτα λοιπόν έφτασε ένα αυτοκίνητο το οποίο πήρε επτά σάκους, τη μισή περίπου από την συνολική ποσότητα.

Στη συνέχεια έγινε μπλόκο από την Αστυνομία κι ύστερα από καταδίωξη συνελήφθη ο Αλβανός οδηγός του οχήματος και να κατασχεθεί η ποσότητα των ναρκωτικών.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας συνεχίστηκε με την σύλληψη ενός συνεργού του, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός. Το δεύτερο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε κοντά στο αεροδρόμιο και ο οδηγός του συνελήφθη.

Από τους Αστυνομικούς κατασχέθηκε και η υπόλοιπη ποσότητα ναρκωτικών που είχε μείνει στο αρχικό σημείο, πιθανόν για να φορτωθεί από άλλο άτομο ή από το ίδιο σε κάποιο άλλο δρομολόγιο.

Πρόκειται για ένα ακόμη, καίριο χτύπημα στα κυκλώματα των ναρκωτικών που δρουν στην περιοχή. Με την επιτυχία αυτή κάνει ουσιαστικά ποδαρικό και ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης, ο οποίος γνωρίζει καλά και την περιοχή αλλά και τις δύσκολες επιχειρήσεις.

2012-07-24

epiruspost.gr