Κι άλλος θάνατος στην Ήπειρο από Η1Ν1, έξαρση της γρίπης τις επόμενες ημέρες

Ένας εξηντάχρονος που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας, είναι το δεύτερο θύμα του ιού Η1Ν1 στην Ήπειρο. Ο εξηντάχρονος, νοσηλεύονταν επί αρκετές ημέρες, τελικά όμως δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή. Να θυμήσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ένας εβδομηντάχρονος από το Μέτσοβο, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ύστερα από νοσηλεία αρκετών ημερών.

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας νοσηλεύονται από τον ιό της νέας γρίπης, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση δύο ακόμη άτομα, κάτω των 45 ετών.

Στην Πνευμονολογική Κλινική του ίδιου Νοσοκομείου νοσηλεύονται αρκετά περιστατικά που έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης.

Εν τω μεταξύ οι επιστήμονες αναμένουν αυξημένη δραστηριότητας της γρίπης τις επόμενες εβδομάδες.

Τα κύρια προληπτικά μέτρα που συστήνονται για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι τα εξής:

· Ο εμβολιασμός με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Τονίζεται ότι ακόμα και τώρα δεν είναι αργά για τον εμβολιασμό

· Η τήρηση των μέτρων υγιεινής και υγιεινής των χεριών.

· Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων, κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία θα πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό και χωρίς να προηγείται απαραίτητα εργαστηριακή επιβεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι τα αντι-ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

epiruspost.gr