Ιόνια Οδός: Στην κόψη του ξυραφιού

Τι δηλώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης

Εξαιρετικά κρίσιμο για την τύχη της Ιόνιας Οδού θα είναι το επόμενο δίμηνο, στην διάρκεια του οποίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση των παραχωρησιούχων με το αρμόδιο υπουργείο και παράλληλα της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαική Επιτροπή και με ζητούμενο την τροποποίηση των συμβάσεων.

Στο διάστημα αυτό λοιπόν αναμένεται να έχουν κριθούν όλα. Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα έργα της περιοχής, χωρίς να κρύβει την αγωνία του για την Ιόνια Οδό και τον άξονα Ε65.

«Τα έργα βρίσκονται σε οριακό σημείο. Θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα πολύ αυστηρό κι αν όλα πάνε καλά τότε στις αρχές του έτους τα έργα στους δύο άξονες θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι», υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης.

Κομβικό σημείο για τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν θεωρείται, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καλογιάννης ο διάλογος μεταξύ υπουργείου και παραχωρησιούχων και κατά πόσο μέσα από αυτόν θα βρεθεί κοινό σημείο και επέλθει συμφωνία. Από την Ευρωπαική Επιτροπή υπάρχει θετική ανταπόκριση ενώ και η ΕΤΕΠ δείχνει πρόθυμη να συμβάλλει στην χρηματοδότηση των έργων.

2012-09-15

epirupost,gr