Θρήνος για τον χαμό του Κώστα Παππά

Στο πένθος βουτήχτηκε η Άρτα, από τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παππά.Η κηδεία του έγινε πάνδημη από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Άρτας. Συντετριμένη η οικογένειά΄του,  οι φίλοι του και οι συνεργάτες του, τόσο από τον Δήμο Άρτας όσο και από την Περιφέρεια Ηπείρου, αποχαιρέτισαν έναν ευγενή άνθρωπο και συνεπή εργάτη της αυτοδιοίκησης.

Ο Κώστας Παππάς έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε κοντά στον Ωρωπό. Μετέβαινε στην Πρέβεζα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο.

Η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγάκι το οποίο έφερε αλβανικές πινακίδες. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Ούτε το κράνος που φορούσε μπόρεσε να τον προφυλάξει. Όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας απλά βεβαιώθηκε ο θάνατός του.

 

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο Αλβανός οδηγός του φορτηγού, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και αλκοτέστ.

Η Άρτα θρηνεί για τον άδικο χαμό ενός δικού της παιδιού, που με συνέπεια και εντιμότητα υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς το νήμα της ζωής του κόπηκε πρόωρα και πριν προλάβει καλά καλά να δοκιμαστεί στο αξίωμα του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη.

«Η Περιφέρεια Ηπείρου, θρηνεί την απώλεια του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας Κωνσταντίνου Παππά, που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος στην Εθνική Οδό Φιλιππιάδας – Πρέβεζας. Ο Κ. Παππάς μετέβαινε στην Πρέβεζα, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους, εκπροσωπώντας την Π.Ε. Άρτας, ενορίες της οποίας υπάγονται Εκκλησιαστικά στην Ι. Μ. Πρέβεζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Η παράταξη «Ήπειρος –Τόπος να Ζεις» και ο επικεφαλής της, κ. Βαγγέλης Αργύρης, εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για τον αναπάντεχο, άδικο και πρόωρο χαμό του Αντιπεριφερειάρχη, συναδέλφου και φίλου, Κώστα Παππά. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως δεν είναι πια μαζί μας τη στιγμή που λίγες ώρες πριν δουλεύαμε μαζί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Κώστας Παππάς ήταν ένας εργατικός άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης και σίγουρα η απώλειά του αφήνει ένα σημαντικό κενό. Πρώτα και πάνω από όλα, όμως, θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Με πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων Θωμά Τσιρογιάννη καλούνται ο Δήμαρχος Ιωάννης Παπαλέξης και τα μέλη του Δ.Σ. να προσέλθουν σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στις οκτώ το βράδυ για την έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Παππά

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά. Στην οικογένειά του, δύναμη και κουράγιο για να αντέξουν την μεγάλη απώλεια.

Ο Κώστας Παππάς υπηρέτησε επί σειρά ετών, με συνέπεια και εντιμότητα τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το κενό που αφήνει είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο.

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον άδικο χαμό του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Άρτας Κωνσταντίνου Παππά, ο οποίος εν ώρα άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, κατευθυνόμενος προς την πόλη της Πρέβεζας για να τιμήσει τον εορτασμό του τοπικού πολιούχου. Ο Κωνσταντίνος Παππάς, κλήθηκε να υπηρετήσει τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης του Καλλικράτη στην περιοχή και μέσα από τη θέση ευθύνης του Αντιπεριφερειάρχη, συνέδεσε το όνομά του με την απαρχή του θεσμού της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο. Η αυτοδιοίκηση του τόπου μας, από σήμερα είναι φτωχότερη. Εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια», αναφέρει σε δήλωσή της η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου.

epiruspost.gr