Τελευταίο αντίο στον Κώστα Παππά

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Πέμπτης. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Άρτας από τον Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνάτιο και τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Μελέτιο.

Η κηδεία ήταν πάνδημη και έγινε με δαπάνες της Περιφέρειας Ηπείρου σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκατοντάδες άνθρωποι προσήλθαν στον ιερό ναό κι αποχαιρέτισαν τον συνάδελφο, το φίλο, το σύζυγο, τον πατέρα, το γιο, τον αδελφό, το «παλικάρι» που έκανε όλη την Άρτα να δακρύσει με τον πρόωρο και τόσο άδικο χαμό του.

 

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν αιρετοί της Αυτοδιοίκησης από την Άρτα και απ` όλη την Ήπειρο, εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου οι οποίοι συνόδευσαν τον εκλιπόντα ως την τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο της Άρτας.

Στεφάνι έστειλαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Πρέβεζας, οι Δήμαρχοι και τα Δ.Σ. των Δήμων Αρταίων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Νικ. Σκουφά, η κοινότητα Ματσουκίου απ` όπου καταγόταν ο εκλιπών, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το ΤΕΕ Ηπείρου, το τμήμα Ζωικής Παραγωγής ΤΕΙ Ηπείρου, ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Άρτας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, η ΟΝΝΕΔ Άρτας, η ΕΠΣΑ Άρτας, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Άρτας και άλλοι πολλοί.

Τη σωρό του εκλιπόντος συνόδευσε ως την εκκλησία η Φιλαρμονική του «Σκουφά». Έξω από τον Ιερό Ναό υπήρχε Στρατιωτική Μπάντα και Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο απέδωσε τιμές στον εκλιπόντα. Στον τάφο ήταν παρατεταγμένο ειδικό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων για απόδοση τιμών με τιμητικές βολές κατά την ταφή της σορού του εκλιπόντος. Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας εκφωνήθηκαν επικήδειοι.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα εξέφρασε τη θλίψη και απηύθυνε τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, όλων των μελών της Κυβέρνησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

epiruspost.gr