Θρήνος στο Πέραμα για τους δύο νεκρούς- άγνωστα τα αίτια της τραγωδίας

- Τι ανακοινώνει η Αστυνομία, τι λέει ο Δήμος Ιωαννιτών

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη του Περάματος από την πρωτοφανή τραγωδία που εκτυλίσσεται από το πρωί. Δύο άνθρωποι χάθηκαν, για λόγους που παραμένουν άγνωστοι. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας δημοτικός ταμίας 55 περίπου χρονών μπήκε στο γραφείο όπου βρίσκονταν ο 35χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Σπηλαίου.

Στο γραφείο δεν υπήρχαν άλλοι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με μάρτυρες, λίγα λεπτά αργότερα ο 55χρονος κατέβηκε και πήγε στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο.

Πήρε την κυνηγετική καραμπίνα, επέστρεψε στο γραφείο και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον 35χρονο, πατέρα ενός μικρού παιδιού.

Βγαίνοντας από το γραφείο με την ίδια καραμπίνα αυτοπυροβολήθηκε με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο.

Στο σημείο έσπευσε ο Ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και κάτοικοι της περιοχής.

Μέχρι στιγμής κι από όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν μπορεί να φωτιστεί το κίνητρο που οδήγησε τον 55χρονο να σκοτώσει έναν νέο άνθρωπο και στη συνέχεια να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων το μεσημέρι της Δευτέρας, τονίζεται:

Σήμερα (26-11-2012) το πρωί στο Πέραμα Ιωαννίνων, στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ιωαννιτών  «Σπήλαιο Περάματος», 54χρονος ημεδαπός, δημοτικός υπάλληλος, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα 35χρονο ημεδαπό, υπάλληλο των γραφείων,  τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια, ο 54χρονος στον ίδιο χώρο αυτοκτόνησε με τη χρήση της προαναφερόμενης καραμπίνας.

Τον τόπο του περιστατικού ερεύνησαν τα αρμόδια εγκληματολογικά συνεργεία, ενώ στο σημείο προσήλθε και ο Ιατροδικαστής Ιωαννίνων.

Το κυνηγετικό όπλο και δύο κάλυκες κατασχέθηκαν.

Προανάκριση για τα αιτία και τις συνθήκες του περιστατικού ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών αναφέρει: Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει την βαθιά της λύπη για τα τραγικά γεγονότα στη Δημοτική Ενότητα Περάματος.

Η δολοφονία ενός υπαλλήλου του Οργανισμού Σπηλαίου και στη συνέχεια η αυτοκτονία ενός δημοτικού ταμία, έχουν συγκλονίσει όλους. Τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συγκλονισμένοι από το μέγεθος της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Η Δημοτική Αρχή εύχεται κι ελπίζει η αστυνομική έρευνα να φωτίσει τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία κι από την πλευρά της θα συμβάλλει με όποιον τρόπο της ζητηθεί.

2012-11-26

epirupost.gr