Ο «πόλεμος» κατά των ναρκωτικών συνεχίζεται αμείωτος στην Ήπειρο

Άλλα 142 κιλά χασίς στη Σαγιάδα, μετά από καταδίωξη- Μέσα σε… πίτες χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα


• Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα, αφ’ ότου ο «Π.Λ.» έγραφε ότι οργιάζει η εγκληματικότητα στην Ήπειρο (ναρκωτικά, καταδιώξεις ληστείες κ.α.) και νέα περιστατικά το Σαββατοκύριακο έρχονται να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Μια ακόμη υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών έπεσε στα «χέρια» της Αστυνομίας στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, κατά την οποία, αν και υπήρξε καταδίωξη, δυστυχώς ο μεταφορέας διέφυγε. 

Καταδίωξη όμως έλαβε χώρα και στην Πρέβεζα, κατά την οποία συνελήφθη τελικά  ένας 32χρονος ημεδαπός με μικροποσότητα ηρωίνης. Βέβαια από τα συμβάντα του Σαββατοκύριακου δεν θα μπορούσε να μην επισημανθεί και η πολύ καλή δουλειά που κάνει το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο κατάφερε να ανακαλύψει ακόμη μια μεταφορά μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, ίσως μιας από τις μεγαλύτερης που έχουν κατασχεθεί μέχρι σήμερα.

Ξημερώματα…
Στην περίπτωση της διακίνησης ναρκωτικών που εντοπίστηκε στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αναλυτικότερα  τα γεγονότα έχουν ως εξής: Αστυνομικοί έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπής, για να σταματήσει. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά την οποία το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε παρακείμενο πρανές. Αμέσως ο οδηγός το εγκατέλειψε και εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατάφερε να διαφύγει. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 142 κιλά αποξηραμένης κάνναβης.

Με ηρωίνη στην Πρέβεζα
• Στον Βράχο Πρέβεζας ένας 32χρονος ημεδαπός, σε έλεγχο που επιχειρήθηκε να του γίνει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. Μετά από καταδίωξη όμως συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 5,6 γραμμαρίων.

Στην Κέρκυρα
• Μεγάλη ποσότητα χασίς όμως βρέθηκε χθες και στην παραλία Δασιάς Κέρκυρας. Συγκεκριμένα βρέθηκαν 21 νάιλον συσκευασίες, περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία, που περιείχαν συνολικά 79 κιλά και 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας συνεχίστηκαν οι έρευνες από ξηράς και εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΥΨΟΣ» δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, ενώ παράλληλα σε έρευνες που διενεργήθηκαν στη θάλασσα από πλωτό περιπολικό εντοπίστηκε ένα ακόμη δέμα.
Τα τρία δέματα, τα οποία ήταν βρεγμένα από θαλασσινό νερό, περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 10 κιλών και 700 γραμμαρίων.

Τα έκρυβαν σε… πίτες!

Και τι δεν σκαρφίζονται οι διάφοροι επιτήδειοι μεταφορείς λαθραίων τσιγάρων, αλλά και μεταναστών.  Δυο οδηγοί φορτηγών, στην προσπάθειά τους να μην γίνουν αντιληπτοί από τους λιμενικούς και τους εξονυχιστικούς ελέγχους που γίνονται στο λιμάνι Ηγουμενίτσας έκρυψαν 274.059 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών σε παλέτες κάτω από κούτες με πίτες (!) με σκοπό να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό. Η προσπάθειά τους όμως δεν είχε αίσιο τέλος, αφού οι άνδρες του Κλιμακίου θεώρησαν ύποπτο το φορτηγό και προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους, βγάζοντας στη φόρα… μεγάλο λαβράκι.

Ας σημειωθεί ότι τελευταία γίνονται επανειλημμένες προσπάθειες να διακινηθούν λαθραία τσιγάρα στο εξωτερικό. Πριν λίγες μέρες και πάλι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας εξιχνιάστηκαν δυο παρόμοιες περιπτώσεις, με μικρότερες όμως ποσότητες.

proinoslogos.gr

2013-01-21