Οι Ρώσοι επενδυτές, η Κύπρος και η ΔΩΔΩΝΗ

Σε Ρωσικά Επενδυτικά Κεφάλαια με έδρα τη Μόσχα, όπως άλλωστε από την αρχή είχε.. διαρρεύσει, ανήκει η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και όλες οι άλλες... εταιρείες που εμφανίζονται να εμπλέκονται στην αγοραπωλησία είναι απλά ο... δαιδαλώδης δρόμος του χρήματος. Και για να είμαστε ακριβής: Η εταιρεία SI Capital Partners (SICP), (τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της οποίας εμφανίζονται στη φωτό) είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας.

Η SI Capitals εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΩΔΩΝΗ με τέσσερα  μέλη εκ των όποιων δύο μέλη του διοικητικού της συμβουλίου: Τον Tom Seepers και τον Dmitry Razorenov. Οι άλλοι δύο είναι ο Διευθυντής της SI Capitals στην Ελλάδα με έδρα τη Λεωφόρο Ποσειδώνος 17, στον  Άλιμο, κ. Ιωακειμίδης Κωνσταντίνος και ο κ. Micheal O `Neil, ο διορισμένος πρόεδρος της εταιρείας.(http://www.si-cp.com/team-dodoni.htm). Ο Αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ κ. Βιτάλης δεν αναφέρεται στο δυναμικό της SI Capitals και τείνουμε να συμπεράνουμε ότι εκπροσωπεί τη ΣΙΜΟΣ FOODS.

 
Η TODYRO LTD ήταν μια εταιρεία που ιδρύθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, με τα ρώσικα κεφάλαια για να εξαγοράσει τη ΔΩΔΩΝΗ. (Η ελληνική κυβέρνηση τα κατάφερε και σε αυτό... Δεν μπόρεσε καν να υποχρεώσει τη σύσταση εταιρείας στην Ελλάδα, ώστε οι φόροι να καταβληθούν στην Ελλάδα και δέχτηκε την εξαγορά από μια θυγατρική Offshore, μιας ρωσικής εταιρείας).

Στο μετοχικό κεφάλαιο της TODYRO συμμετέχουν κατά 10% η SIMOS FOOD GROUP AE και κατά 90% η SI Capital Partners (SICP). Πρόεδρος Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΣΙΜΟΣ FOOD GROUP AE» είναι ο Νικόλαος Κων. Νιάκαρος (Κύπριος) και Αντιπρόεδρος ΔΣ ο Ιωάννης Ζαβραδινός.

Έτσι σήμερα η SI Capital Partners (SICP) κατέχει το 60,99% της γαλακτοβιομηχανίας και η SIMOS το 6,77%.

Τώρα γιατί χρειάστηκε η offshore TODYRO να μετονομαστεί σε SI FOODS LTD, με την ίδια μετοχική σύνθεση και με έδρα πάλι στην Κύπρο –όπως διέρρευσαν κύκλοι κοντά στη διοίκηση της Δωδώνης- μάλλον έχει να κάνει με το δαιδαλώδη δρόμο του χρήματος που λέγαμε στην αρχή και ουχί με τη γαλακτοβιομηχανία...

Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έγινε τοις πάσι γνωστό, ότι η Κύπρος εξειδικεύονταν στην... εξυπηρέτηση ρώσικων κεφαλαίων, τα οποία μεταβιβάζονταν μέσω τραπεζών από τη μία Offshore στην άλλη έως ότου χαθούν τα ίχνη της προέλευσής τους... Αυτή η πρακτική οδήγησε το Κυπριακό τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της Κύπρου στην καταστροφή.

Πάντως η SI Capitals δεν το κρύβει ότι είναι η πραγματική ιδιοκτήτρια της ΔΩΔΩΝΗ.

Ίσα - ίσα που με τιμή και καμάρι το έχει ανακοινώσει στην ιστοσελίδα της: http://www.si-cp.com/food.html, απ` όπου και η σχετική φωτό.

Η εταιρία SI Capital Partners (SICP), όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτει στην ιστοσελίδα της (http://www.si-cp.com) είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία επενδύσεων σε διάφορους τομείς δραστηριότητα. Επενδύει σε μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, ιδίως στην αρχή περιόδων οικονομικής ανάκαμψης, ψάχνοντας για ευκαιρίες... Παρέχει υποστήριξη κατά την αγορά ή την πώληση εταιρειών καθώς και την παροχή συμβουλών σχετικά με την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων και των εταιρικών οικονομικών συναλλαγών...

Δε χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει από τα παραπάνω ότι η εταιρεία αυτή αγοράζει και πουλάει... αναδιαρθρώνει... αλλά σε καμιά περίπτωση δεν παριστάνει τον... τυροκόμο! Άλλωστε στη σελίδα της η εταιρεία το λέει ξεκάθαρα: "We will retain the investment, until such time as we feel another owner could add greater value to the company." Και σε ελεύθερη μετάφραση: Θα διατηρήσουμε την επένδυση, τόσο χρόνο, μέχρι να αισθανθούμε ότι κάποιος άλλος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη αξία στην εταιρεία..."! Και ο νοών... νοείτο!

2013-03-29

epirupost.gr