Με Αρχιτεκτονική τα Γιάννινα από το 2015- Άτακτη υποχώρηση του Υπουργού στο παρά ένα!

Το 2015 αναμένεται να λειτουργήσει η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία αποτελεί τη βάση για το Πολυτεχνείο της Ηπείρου. Ο Υπουργός Παιδείας, κυριολεκτικά στο παρά ένα και μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν στην περιοχή, υποχρεώθηκε να αλλάξει το περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος.

Έτσι όπως έγινε γνωστό την Κυριακή το ΠΔ για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανακλήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την Τρίτη, αργά το απόγευμα έγινε γνωστό το περιεχόμενο του νέου Προεδρικού Διατάγματος που αποστέλλεται για έλεγχο στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Το νέο προεδρικό διάταγμα λοιπόν διατηρεί το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και προσδιορίζει τη λειτουργία του το το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, είχε ανακληθεί την περασμένη Παρασκευή και κατατέθηκε εκ νέου στο Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Έτσι, αν και αρχικά, αναφερόταν πως «το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που δεν λειτουργεί, καταργείται», τώρα με τη νέα ρύθμιση που έγινε, ορίζεται πως, «η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του προβλεπόμενου στο Π.Δ. 173/2009 Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016».

2013-05-15

epiruspost.gr