Στο Κουκούλι ο Κ. Καραμανλής, διέσχισε το Βίκο

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι στο Κουκούλι του Ζαγορίου, όταν είδαν μπροστά τους τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην Πρωθυπουργός μαζί με τον Λευτέρη Ζαγορίτη, που ως γνωστόν κατάγεται από το Κουκούλι και επισκέπτεται πολύ συχνά το χωριό του, έφτασαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία του χωριού.

Με ορειβατική περιβολή ξεκίνησαν στη συνέχεια τη διάσχιση της χαράδρας του Βίκου.

Αργά το απόγευμα η πεζοπορία ολοκληρώθηκε, με τον πρώην πρωθυπουργό να μην μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

«Πρόκειται για ένα μαγευτικό τοπίο, ανεπανάληπτο... Η ομορφιά του είναι εντυπωσιακή κι απαράμιλλη. Η εμπειρία μοναδική». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τη διαδρομή, μία από τις πιο δύσκολες, ο πρώην πρωθυπουργός, επιστρέφοντας στην πλατεία του Κουκουλίου, όπου τον περίμεναν οι κάτοικοι του χωριού.

 Εκεί του ετοίμασαν για το βράδυ ένα λιτό ζαγορίσιο τραπέζι. Τον πρώτο λόγο έχουν οι παραδοσιακές πίτες, το τσίπουρο και το κρασί.

Ο πρώην πρωθυπουργός, πιο προσιτός από ποτέ, προτιμά να συζητά για τις ομορφιές του Ζαγορίου, αποφεύγει όμως οποιοδήποτε σχόλιο για την καυτή πολιτική επικαιρότητα. Βέβαια είναι σίγουρο ότι αυτή αποτέλεσε το «μενού» όταν με τον Λευτέρη Ζαγορίτη διέσχιζε για ώρες την χαράδρα του Βίκου, αλλά μάλλον ούτε λέξη από όσα ειπώθηκαν εκεί δεν θα φτάσουν στο φως της δημοσιότητας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, το βράδυ της Πέμπτης, μαζί με την οικογένειά του, θα βρεθεί στο Δολό, όπου θα παραμείνει και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

epiruspost.gr

2013-06-20