Οργανωμένο σχέδιο, συνεργοί και κλειστά στόματα στο κυνήγι των Αλβανών κακοποιών

Κλειστά στόματα συναντά μέχρι τώρα η Ελληνική Αστυνομία, στην μεγάλη προσπάθειά της για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο επικίνδυνων κακοποιών που τα ίχνη τους χάθηκαν πριν έντεκα ημέρες στα Ηπειρωτικά βουνά.

Κι αν τα πρώτα εικοσιτετράωρο εκφράζονται η αισιοδοξία για τη σύλληψή τους, με το πέρασμα του χρόνου, αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο.

Παράλληλα αρχίζουν να ξεδιπλώνονται κι άλλες πτυχές της υπόθεσης αυτής, την οποία μέχρι πριν λίγες ημέρες χειρίζονταν αποκλειστικά αξιωματικοί άλλων περιοχών της χώρας.

Η άκρη του νήματος βρίσκεται, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στην ίδια την απόδραση της ομάδας του Μάριαν Κόλα από τις φυλακές των Τρικάλων. Άλλωστε τις μέρες εκείνες ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είχε μιλήσει για μία καταδρομική απόδραση, που όμοιά της δεν υπάρχει σε Ευρωπαϊκή χώρα και μπορεί να συναντηθεί ίσως μόνο στο Μεξικό.

Αντικειμενικά η απόδραση είχε την στήριξη και μάλιστα μεγάλης ομάδας εκ των έξω.... Η ομάδα αυτή ακόμη κι αν αναζητήθηκε δεν εντοπίστηκε ποτέ. Έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι Αλβανοί δραπέτες δεν κινούνται πουθενά τυχαία. Ξέρουν πάντα που κατευθύνονται και είναι βέβαιοι πια ότι όπου κινήθηκαν είχαν βοήθεια...

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην Ήπειρο. Και ίσως να συνέβη από τις πρώτες ημέρες ή και τις πρώτες ώρες που πάτησαν το πόδι τους στα βουνά του Σουλίου.

Μετά από δώδεκα ημέρες ανελέητου ανθρωποκυνηγητού, χωρίς να εντοπιστεί ίχνος του Μάριαν Κόλα και Ιλίρ Κούπα, όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά. Από αυτό της διαφυγής τους στην Αλβανία μέχρι και της επιστροφής τους στη Νότια Ελλάδα.

Όπως επίσης και της παραμονής στην περιοχή, κάτω από συνθήκες πλήρους ασφάλειας, για την οποία φροντίζουν συνεργοί τους...
Η επιχείρηση προς το παρόν συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς και την ίδια ένταση, με επιμονή και υπομονή...

Η κούραση αναπόφευκτη, η ψυχολογική πίεση αφόρητη αλλά η ελπίδα παραμένει ζωντανή!

epiruspost.gr

2013-07-16