Στον Εισαγγελέα οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δικαστικές διαστάσεις προσέλαβε χθες η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η οποία συνεχίζεται για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, ως διαμαρτυρία στην ένταξη 48 από αυτούς σε διαθεσιμότητα.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος Ολυμπία Τσαπάρη (ένθετη φωτό) και μέλη της Διοίκησης του συνδικαλιστικού οργάνου κλήθηκαν από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων να καταθέσουν για την απεργία που συνεχίζεται, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά, αλλά και της Κομματικής Οργάνωσης ΑΕΙ του ΚΚΕ. Παράλληλα, στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σκοπούλης, υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, καθηγητές αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων της Αριστεράς.

Η Πρόεδρος διοικητικών
«Οι διοικητικοί υπάλληλοι είμαστε απεργοί εδώ και 30 μέρες, βρισκόμαστε κάθε μέρα στο χώρο εργασίας μας, δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους 48 συναδέλφους μας που φεύγουν, θεωρούμε ότι το ίδρυμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτούς και συνεχίζουμε τον αγώνα μας», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Τσαπάρη βγαίνοντας χθες από το Δικαστικό Μέγαρο. Από την πλευρά του ο Χρήστος Γρίβας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, σημειώνοντας ότι αυτός είναι απολύτως νόμιμος.

Χρ. Μαντάς και ΚΚΕ
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, κατηγορώντας την πως «ενώ διαλύει τα Πανεπιστήμια, ενώ θέτει σε διαθεσιμότητα - απόλυση 1.349 υπαλλήλους, ανάμεσά τους και 48 του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, φέρνει ενώπιον του Εισαγγελέα τους εκλεγμένους συνδικαλιστές».
Ο κ. Μαντάς κάλεσε την εκπαιδευτική κοινότητα  και την κοινωνία να σταθούν δίπλα στους απεργούς και τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αποσύρουν  την ένταξη σε διαθεσιμότητα - απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.
Η Κ.Ο.Β. ΑΕΙ του ΚΚΕ από την δική της πλευρά έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης των εργαζομένων, της νεολαίας και γενικότερα του λαού, προσθέτοντας πως «οι νόμοι και οι εισαγγελείς του συστήματος της εκμετάλλευσης δεν πρέπει να φοβίζουν το «λαϊκό κίνημα»!
***
Παρά την κατάληψη στην Πρυτανεία, χθες το πρωί κανονικά συνεχίστηκαν οι εγγραφές νέων φοιτητών στις Σχολές και τα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα οποία εισάγονται. Οι περισσότερες υπηρεσίες του ιδρύματος λειτουργούν κανονικά.

2013-10-19

proinoslogos.gr