Δύο τόνοι χασίς σε εικοσιοκτώ ημέρες… Ποσότητες ρεκόρ από την Αστυνομία της Ηπείρου


Με αυτοκίνητο επώνυμης εταιρίας η μεταφορά ναρκωτικών στο Βασιλικό

Δύο τόνους χασίς μέσα σε ένα μήνα κατέσχεσαν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Ήπειρο και αποτελεί ποσότητα ρεκόρ ακόμη και για τις ίδιες που έχουν τις υψηλότερες επιδόσεις σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα του υψηλού αισθήματος ευθύνης και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των αστυνομικών όπως επίσης και του άριστου συντονισμού που υπάρχει.

Η μάχη με το οργανωμένο έγκλημα είναι πλέον καθημερινή και οι αστυνομικοί καταφέρνουν, ακόμη και την περίοδο της κρίσης και τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται, να την κερδίζουν.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης έχει τονίσει πολλές φορές ότι ο τρόπος δράσης των κυκλωμάτων έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Οι ποσότητες που επιχειρούνται να περάσουν στο εσωτερικό της χώρας είναι μεγάλες, πολύ συχνά χρησιμοποιούνται προπομποί και λαμβάνονται μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Ενδεικτικό είναι ότι όλο και πιο συχνά χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων οι θαλάσσιοι οδοί και οι ερημικές, κατά τους χειμερινούς μήνες παραλίες της Ηπείρου, όπως συνέβη στο Βάλτο της Πάργας.

Παράλληλα μόνιμα επαγρυπνούν οι αστυνομικές δυνάμεις στη μεθόριο, όπου τα μονοπάτια της μαφίας γίνονται όλο και περισσότερα.

Μία ακόμη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε στο Βασιλικό Πωγωνίου όπου συνελήφθη ένας 22χρονος ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο το οποίο έφερε διακριτικά μεγάλης και επώνυμης εταιρίας.

Στο Βασιλικό Ιωαννίνων, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, σε αστυνομική έρευνα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 22χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν (150) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (157,7) κιλών.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας ομογενούς ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ και η πλαστή άδεια παραμονής.

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις του 22χρονου, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

2014-03-01

epiruspost.gr