Ακριβά τα τσιγάρα αλλά…. Σκόρπισαν εξακόσιες χιλιάδες ευρώ για να μετρήσουν 2.348 αποτσίγαρα!!!

Μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, δύο ιδιωτικές εταιρίες και το Πανεπιστήμιο Πατρών για να δώσει στο έργο, επιστημονικό περιτύλιγμα, υλοποιούν στην Ελλάδα της κρίσης, πρόγραμμα εξακοσίων χιλιάδων ευρώ για να κάνουν τι;

Να μετρήσουν αποτσίγαρα στις παραλίες... Και για να μην μπερδευόμαστε... Όχι να τα μαζέψουν και να τα απομακρύνουν... Απλά να τα καταμετρήσουν...

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκαπέντε παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ αυτών και την εντυπωσιακή παραλία της Λούτσας στην Πρέβεζα.

Οι φορείς υλοποίησης έσπευσαν με αναλυτικά δελτία τύπου να ανακοινώσουν τα όντως εντυπωσιακά ευρήματα του πρωτοποριακού και καινοτόμου προγράμματος. Έτσι λοιπόν στην παραλία του Βράχου «υλοποιήθηκε καταγραφή των αποτσίγαρων σε μήκος ακτής 601 μ. και εύρους 11 μ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των καταγραφών, στην ακτή μετρήθηκαν 111 αποτσίγαρα».

Ναι ! 111 ολόκληρα αποτσίγαρα!

Αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για ένα τόσο καινοτόμο πρόγραμμα με την τεράστια περιβαλλοντική σημασία έχουμε τα ακόλουθα:
Μέτρηση αποτσίγαρων έγινε σε 15 παραλίες της χώρας.

Μετρήθηκαν συνολικά 2.348 αποτσίγαρα σε 7792 μέτρα μήκους παραλίας ή 108454,5 τετραγωνικά μέτρα παραλίας.

Τον προϋπολογισμό του έργου δυσκολευτήκαμε να τον βρούμε μιας και δεν αναφέρεται ούτε στη σελίδα του έργου ούτε στις ιστοσελίδες των εταίρων του... Ουδέν κρυπτόν όμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο συνολικός προυπολογισμός λοιπόν ανέρχεται στις 599. 918 ευρώ. Παρά κάτι δηλαδή εξακόσιες χιλιάδες!

Με απλά μαθηματικά λοιπόν για να μετρηθεί κάθε αποτσίγαρο 255,5 ευρώ, κάθε μέτρο μήκους παραλίας 79,99 και κάθε τ.μ. 5,53.

Κι επειδή θα... ξαναμετρήσουν για να μας αποδείξουν αν και πόσο ευαισθητοποιηθήκαμε... υπολογίστε τα ποσά στο μισό... Έτσι κάθε αποτσίγαρο θα κοστίζει μόλις 127,75 ευρώ!

epiruspost.gr

2014-03-07