Σφοδρή χιονόπτωση….

Το κύμα κακοκαιρίας που είχε προβλέψει από την Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τελικά ήρθε. Πυκνό χιόνι πέφτει μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ χιονίζει σε όλα τα ορεινά του Νομού, όπως και στα ορεινά του Νομού Άρτας.

Ο μηχανισμός του Δήμου Ιωαννιτών είναι πανέτοιμος από την Κυριακή για να επέμβει στην περίπτωση που δημιουργηθούν προβλήματα, ενώ συνεχής η επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός στην περίπτωση που η χιονόπτωση συνεχιστεί.

 

Μέτσοβο, Μηλιά, Δίστρατο, Σκαμνέλι και άλλα χωριά έχουν ντυθεί ήδη στα λευκά και η Καθαροδευτέρα μοιάζει με μία εντελώς χειμωνιάτικη μέρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Τρίτη στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται παγετός κατά τόπους ισχυρός και πιθανότητα για ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα κακοκαιρία με χιονοπτώσεις όχι μονό στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα δυτικά θα παρουσιάσουν ύφεση αλλά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχή η χιονόνερο και τοπικά χιόνι κυρίως στην Κρήτη. Χιονόπτωση αναμένεται και στην πόλη της Αθηνας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Για την Τετάρτη προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

epiruspost.gr