Κανένα ίχνος του 20χρονου Βαγγέλη… Που επικεντρώνει την έρευνα η Αστυνομία

Κανένα στοιχείο για τις κινήσεις του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν απέδωσε ο έλεγχος του οπτικού υλικού, τόσο από την Αιτωλοακαρνανία όσο και από το Μοναστηράκι, όπου υπήρξαν μαρτυρίες για παρουσία του νεαρού σπουδαστή.

Το υλικό ελέγχθηκε σχολαστικά από το πρωί, από τους αστυνομικούς των Ιωαννίνων, όμως ο νεαρός για τον οποίο γίνονταν λόγος, δεν είναι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Έτσι η έρευνα επικεντρώνεται στα Γιάννινα και η αστυνομία επιχειρεί να λύσει κατ` αρχάς το γρίφο, αν ο Βαγγέλης εξήλθε όντως από τη Σχολή μετά την αποχώρησή του από το δωμάτιο ή όχι.

Τα στοιχεία που θέλουν το Βαγγέλη να βγαίνει από τη Σχολή προέρχονται από το υλικό κάμερας που κατέγραψε εικόνες ενός νεαρού να περπατά στο πεζοδρόμιο. Πρόκειται όμως για εικόνες αρκετά μακρινές και παρά την επεξεργασία που έγινε η αστυνομία δεν μπορεί να θεωρήσει απόλυτα βέβαιο ότι πρόκειται για το ίδιο παιδί.

Παράλληλα επανεξετάζονται οι μαρτυρίες για την επιβίβασή του στο αστικό και την αγορά λουκανικόπιτας από φούρνο της πόλης, κυρίως ως προς την ημέρα και τον ακριβή χρόνο.

Άλλωστε από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από αρκετές κάμερες στο κέντρο των Ιωαννίνων δεν προέκυψε καμία κίνηση του Βαγγέλη, το μεσημέρι ή το απόγευμα της Παρασκευής.

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τις σχέσεις του αγνοούμενου σπουδαστή με τους συμφοιτητές του, ειδικά με την ομάδα των Κρητικών, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της βίας και του εκφοβισμού που ασκούνταν.

Η οικογένεια του σπουδαστή ζει ώρες απίστευτης αγωνίας κι απευθύνει δραματική έκκληση σε όλους προκειμένου να βοηθήσουν για να βρεθεί το παιδί τους.

Σημειώνεται ότι επί δέκα και πλέον ημέρες, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Αστυνομία και η ομάδα εθελοντών διασωστών από την Κέρκυρα, έχουν χτενίσει τον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής, την παραλίμνιο, έχουν ερευνήσει τη λίμνη, τα περιαστικά δάση κι άλλα σημεία στο λεκανοπέδιο χωρίς να καταφέρουν να βρουν το παραμικρό στοιχείο.

17:02:45

2015-02-19

epiruspost.gr