Ξεκινούν και πάλι τα έργα στο αεροδρόμιο

Από αύριο Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Στόχος για το αρμόδιο υπουργείο παραμένει η ολοκλήρωσή τους μέχρι τον Μάιο του 2012, όπως προβλέπει η τελευταία αναθεώρηση που έχει γίνει. Τα έργα του αεροδρομίου χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, αλλά και των προβλημάτων σε επίπεδο μελετών που είχαν παρουσιαστεί εξ αρχής, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και αρκετές φορές κινδύνευσαν με ναυάγιο.

Τώρα και μετά από ένα διάστημα διακοπής, το Υπουργείο Υποδομών και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, δείχνουν έτοιμες να προχωρήσουν στην επανέναρξη.

 

Τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων δημοπρατήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, και συμβασιοποιήθηκαν στις 20 Νοεμβρίου 2006, με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης στις 20 Μαΐου 2009. Επειδή όμως η μελέτη είχε πάρα πολλές ελλείψεις, έχει ήδη πάρει δυο παρατάσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση, η πρώτη για τις 21 Σεπτεμβρίου 2010 και η δεύτερηστις 28 Μαΐου 2012.

Υπεγράφη το Δεκέμβριο 2009 η 1η Συμπληρωματική Σύμβαση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει την περιμετρική ασφάλεια, τον περιμετρικό φωτισμό, τον φωτισμό της υπηρεσιακής οδού και την διευθέτηση δικτύων και ήδη εκτελούνται εργασίες.

Οι εργασίες αυτές, ενώ περιλαμβάνονταν στη μελέτη του έργου δεν περιλαμβάνονταν στον Προϋπολογισμό του. Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και υπάρχει απ` αρχής συνεχές πρόβλημα στην ροή της χρηματοδότησης. Πριν λίγες μέρες καταβλήθηκαν οι οφειλές στον ανάδοχο και εξασφαλίστηκε η συνέχιση των εργασιών. Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το 30% του έργου.

epiruspost.gr