Συμπληρώνεται το παζλ… Που εστιάζεται η έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων

Ένα ένα συγκεντρώνουν κι αναλύουν τα στοιχεία που προκύπτουν μέσα από πλήθος μαρτυριών και καταθέσεων, έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να φωτίσουν πλήρως τις συνθήκες εξαφάνισης και θανάτου του νεαρού σπουδαστή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με έγκυρες κι αξιόπιστες πηγές, πρόκειται για έναν συνδυασμό πολλών παραγόντων, που οδήγησαν στην συγκεκριμένη κατάληξη.

Κλειδί για την περαιτέρω πορεία της έρευνας, θεωρείται η νέα κατάθεση την οποία θα κληθεί να δώσει τις επόμενες ημέρες η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σημειώνεται ότι η πρώτη κατάθεση ήταν αμέσως μετά την εξαφάνιση του 20χρονου.

Η Αστυνομία αυτή τη φορά, επιδιώκει τη βοήθεια από την μητέρα του νεαρού, βοήθεια που μπορεί να έρθει μέσα από λεπτομέρειες των τελευταίων τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε με το γιο της.

«Και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη», σημειώνουν με έμφαση αξιωματικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους πάνω από εκατό καταθέσεις, τόσο από σπουδαστές όσο και από εργαζόμενους κι εκπαιδευτικούς της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Ιδιαίτερη αξία αποκτούν στοιχεία που συλλέγουν από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του νεαρού σπουδαστή καθώς συμπληρώνουν την εικόνα για την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του.

Από το σύνολο των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί και από τις αναφορές στα καψόνια που γίνονταν μέσα στη Σχολή και τα οποία ως επί το πλείστον αφορούν στην προηγούμενη χρονιά, θεωρούν ότι πολύ δύσκολα από μόνα τους θα οδηγούσαν στην απόφαση της αυτοχειρίας.

Έτσι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό παραγόντων. Κι σ` αυτόν τον συνδυασμό παραγόντων, τα καψόνια στη Σχολή και οι σχέσεις του με σπουδαστές από την Κρήτη, εξετάζονται ενδελεχώς.

Πέραν όλων αυτών, αναμένονται τα αποτελέσματα από το Εγκληματικό Εργαστήρι της ΕΛΑΣ όπου έχουν σταλεί τα ρούχα που φορούσε ο Βαγγέλης όταν βρέθηκε νεκρός, ο σουγιάς αλλά και δείγματα εδάφους.

Κυρίως όμως αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων τα οποία θα συμπληρώσουν την έκθεση του Καθηγητή Ιατροδικαστικής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο οποίος έκανε αυτοψία στο χώρο και στη συνέχεια διενήργησε τη νεκροψία- νεκροτομή.

epiruspost.gr

22:35:00

2015-03-22