Πρέβεζα:«Παρών» δηλώνει ο Βασίλης Ιωάννου

Είναι πλέον γνωστό στους πολίτες του νομού και όχι μόνο, ότι ο Βασίλης Ιωάννου ,τέως Νομάρχης Πρέβεζας, έχει επιστρέψει στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα στα Γυμνάσια του Φόρου και μάλιστα απ` ότι λένε συναδελφοί του έχει ήδη προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα.

Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει σχεδόν σε καθημερινή βάση να επικοινωνεί με πρώην συνεργάτες του, με κομματικά στελέχη ,αλλά και με απλούς πολίτες οι οποίοι θέλουν να έχουν μαζί του συνάντηση. Έχει μάλιστα, απ` ότι πληροφορούμαστε, καθιερώσει και συγκεκριμένο «στέκι» που γίνονται οι συναντήσεις.

 
Τελευταία έχει αρχίσει να επισκέπτεται και την επαρχία ,με διακριτικό βέβαια τρόπο, χωρίς συνοδεία και συγκεντρώσεις ,αλλά με κουβέντα και κρασάκι σε φιλικές παρέες. Τέτοιες επισκέψεις όπως ήδη έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκαν στο Λούρο, στο Καναλάκι, στη Στεφάνη, στη Φιλ/δα κ.α.

Παρ` ότι οι πολίτες υποπτεύονται ,ότι αυτές οι κινήσεις έχουν ένα προεκλογικό χρώμα, ο ίδιος αποφεύγει να μιλήσει για τους μελλοντικούς του στόχους και αρκείται να λέει ότι νοιώθει πολιτική υποχρέωση να επικοινωνεί με τους συμπολίτες του οι οποίοι επί σειρά ετών τον στήριζαν με την ψήφο τους και με τον καλό τους λόγο.

Πάντως στις συνομιλίες του δεν κρύβει την ανησυχία για την πολιτική κατάσταση, ενώ προβλέπει ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις .

Ο κ. Ιωάννου όμως , παράλληλα αξιοποιεί και τις καλές σχέσεις που είχε όλα αυτά τα χρόνια με τα Μ.Μ.Ε. όχι μόνο του νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής και δεν χάνει ευκαιρία να παρεμβαίνει σε διάφορα θέματα τοπικής και όχι μόνο επικαιρότητας, όπως π.χ. οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, το θέμα του νοσοκομείου, η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ,η διακοπή των εργασιών στην Ιόνια Οδό, η μεταφορά μαθητών κ.ο.κ.

Σε μια μάλιστα ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ράδιο Πρέβεζα, δήλωσε ότι για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων, είχε και συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς ,προκειμένου όπως ο ίδιος δήλωσε, να προωθήσει τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των άλλων φορέων, οι οποίες είναι σε πολλά σημεία αντίθετη με την θέση της Δ/νσης Β/θμιας Εκ/σης.

Βέβαια αυτές οι κινήσεις του τέως Νομάρχη, έχουν αρχίσει ως φαίνεται να ενοχλούν κάποιους , αλλά ο Βασίλης Ιωάννου, όπως είχε άλλωστε δηλώσει και πρίν από τη λήξη της θητείας του, δεν έχει την πρόθεση αυτά που όλα αυτά τα χρόνια έχτισε με πολύ κόπο να τα αφήσει ,και δεν σκοπεύει όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, να κόψει τις επαφές με τους συμπολίτες του.

Σ` όσους μάλιστα εκφράζουν την ...απορία «με ποια ιδιότητα μπορεί και κάνει παρεμβάσεις»; απαντά με νόημα « με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη , την πολιτική νομιμοποίηση του επί σειρά ετών Νομάρχη και βεβαίως ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κυβερνώντος κόμματος».

Εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με αυτή την στάση του κ. Ιωάννου, γιατί θα ήταν πολιτικό παράδοξο, ένας πρώην Νομάρχης με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, να μη μπορεί να παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν το νομό του και να μη προσπαθεί να βοηθήσει με τις γνωριμίες και τις επαφές, που ούτως ή άλλως έχει ως ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας.

(Από την εφημερίδα «Νικόπολη» Πρέβεζας)

Από epiruspost.gr