Ανταποκρίσεις  >  Iωάννινα Αρχίζει πτήσεις από Γιάννενα για Κοπεγχάγη η Δανέζικη DAT!
   

Γράφει ο Γιώργος Κυρούσης

Μπορεί τα έργα στα κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου Ιωαννίνων να προχωρούν με ρυθμούς ...ανάπηρης χελώνας, με ευθύνη κυρίως αρμόδιων υπουργείων, ΥΠΑ συνεπικουρούμενης με την αδιαφορία των Τοπικών βουλευτών και Αρχών, υπάρχουν όμως και θετικές εξελίξεις που δείχνουν ότι, το αεροδρόμιο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών από το εξωτερικό, θεωρώντας ότι η στρατηγική του θέση είναι ιδανική για προορισμούς που τους ενδιαφέρουν στα παράλια της Ηπείρου (σε συνδυασμό με την Εγνατία Οδό) και την Αλβανία. Ήδη η Δανέζικη αεροπορική εταιρεία Danish ανακοίνωσε τις πτήσεις της από την Κοπεγχάγη στα Γιάννινα και άλλες εταιρείες από διάφορες χώρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Ευχάριστα τα νέα και για την...
εγκατάσταση του συστήματος G-BUS στο αεροδρόμιο και οι διαδικασίες για τα Γιάννινα, είναι προωθημένες σε σχέση με τα άλλα τρία αεροδρόμια της Ελλάδας που θα εγκατασταθούν τα ίδια συστήματα. Αναλυτικά:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ Κ.Λ.Π. ΓΙΑ ΤΟ G-BUS

Tην περασμένη βδομάδα ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εργασίες, που έγιναν στα Γιάννινα από ειδικούς, -δύο ελεγκτές και δύο τοπογράφους-, στην ευρύτερη περιοχή, για την χάραξη διαδικασιών απαραίτητων για την λειτουργία του G-BUS. Συνοδευόμενοι από στελέχη της ΥΠΑ Ιωαννίνων, επισκέφθηκαν και κατέγραψαν όλες τις περιοχές απ` όπου τα αεροσκάφη καθοδηγούμενα από το G-BUS θα ακολουθούν την διαδρομή για την προσγείωση στο αεροδρόμιο.Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι όταν γίνονταν αυτές οι εργασίες, οι ειδικοί είχαν περιπτώσεις πυκνής ομίχλης ή χαμηλής νέφωσης, οπότε με πραγματικές καιρικές συνθήκες, βοηθήθηκαν ιδιαίτερα στις καταγραφές που έκαναν. Οι ειδικές αυτές καταγραφές για τις αναγκαίες διαδικασίες, ξεκίνησαν πρώτα από τα Γιάννινα, γιατί στην διάθεση των ειδικών υπήρχαν δύο έτοιμες μελέτες που είχαν γίνει πριν χρόνια από Νορβηγική εταιρία, αλλά και ειδικών της ΥΠΑ, όταν συζητούνταν η εγκατάσταση του περιβόητου ILS που φυσικά ποτέ δεν υλοποιήθηκε.Όλα τα νέα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ειδικοί την περασμένη εβδομάδα, μαζί με την έκθεση που θα συντάξουν, θα είναι έτοιμα στις 20 Δεκεμβρίου, για να υποβληθεί στους αρμόδιους που ήδη συνεχίζουν τις διαδικασίες, για να ολοκληρωθούν, ώστε μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, να λειτουργεί το G-BUS στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.Στο επίσημο πρόγραμμα των πτήσεων από τη Κοπεγχάγη για τα Γιάννινα, βρίσκονται πλέον οι πτήσεις της Δανέζικης αεροπορικής εταιρείας DANISH Air Transport (DAT), που αρχικά θα γίνονται κάθε Δευτέρα με αεροσκάφη Αirbus -Α320. Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες από 5 Ιουνίου, μέχρι 16 Οκτωβρίου. Οι ώρες των πτήσεων καθορίστηκαν ως εξής:
-Αναχώρηση από Κοπεγχάγη (CPH) O7.15 με άφιξη στα Ιωάννινα (IOA) 11.05
-Αναχώρηση από Ιωάννινα : 12.05 με άφιξη στη Κοπεγχάγη 13.55 (οι ώρες είναι τοπικές).
Στη συνέχεια ανάλογα με την επιβατική κίνηση, θα προστεθούν πτήσεις κι άλλες ημέρες της εβδομάδας. Ήδη για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, έχει αρχίσει η έκδοση εισιτηρίων.

Όπως η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε, στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα προσγειώνονται αεροσκάφη με τουρίστες που θα έχουν τελικό προορισμό, κυρίως Πάργα, Σύβοτα και Άγιους Σαράντα στην Αλβανία. Εκεί θα μεταφέρονται με λεωφορεία από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.Για τους προορισμούς αυτούς, ενδιαφέρον έδειξαν κι άλλες αεροπορικές εταιρείες από την Ευρώπη για πτήσεις τσάρτερ από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Δεν αποκλείεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να ανακοινωθούν κι άλλα δρομολόγια εταιρειών από Γαλλία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ρουμανία, Ρωσία κ.λ.π, που ήδη συγκεντρώνουν στοιχεία για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.Επίσης για το 2017, εταιρείες που αναγκάζονταν να προσγειώνουν τσάρτερ στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με επιβάτες που έχουν προορισμό την Ήπειρο, είναι υποχρεωμένες να επιλέγουν το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Ο λόγος είναι ότι στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης θα γίνονται έργα και θα μειωθούν αισθητά οι πτήσεις, ακόμη και εταιρειών που έχουν δρομολόγια όλο τον χρόνο. Ήδη η Rayanair ανακοίνωσε πολλές ακυρώσεις πτήσεων και στην γραμμή Θεσσαλονίκης -Αθήνας, πέρα από τις διεθνείς.Όπως η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε, στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα προσγειώνονται αεροσκάφη με τουρίστες που θα έχουν τελικό προορισμό, κυρίως Πάργα, Σύβοτα και Άγιους Σαράντα στην Αλβανία. Εκεί θα μεταφέρονται με λεωφορεία από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.Για τους προορισμούς αυτούς, ενδιαφέρον έδειξαν κι άλλες αεροπορικές εταιρείες από την Ευρώπη για πτήσεις τσάρτερ από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Δεν αποκλείεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να ανακοινωθούν κι άλλα δρομολόγια εταιρειών από Γαλλία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ρουμανία, Ρωσία κ.λ.π, που ήδη συγκεντρώνουν στοιχεία για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.Επίσης για το 2017, εταιρείες που αναγκάζονταν να προσγειώνουν τσάρτερ στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με επιβάτες που έχουν προορισμό την Ήπειρο, είναι υποχρεωμένες να επιλέγουν το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Ο λόγος είναι ότι στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης θα γίνονται έργα και θα μειωθούν αισθητά οι πτήσεις, ακόμη και εταιρειών που έχουν δρομολόγια όλο τον χρόνο. Ήδη η Rayanair ανακοίνωσε πολλές ακυρώσεις πτήσεων και στην γραμμή Θεσσαλονίκης -Αθήνας, πέρα από τις διεθνείς.


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Άλυτο παραμένει ακόμη το πρόβλημα με τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Το σφάλμα της ΥΠΑ είναι ότι επέτρεψε στην εταιρεία ΒΡ που είχε τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, να αποσύρει το βυτιοφόρο και τον ένα υπάλληλο που χρησιμοποιούσε για την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών. Μπορούσε να το αρνηθεί, όταν η συγκεκριμένη εταιρεία καυσίμων, έχει αναλάβει τα αεροδρόμια και μέσα στις υποχρεώσεις της είναι και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.Τώρα άρχισαν κινήσεις για επαναφορά των καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, κι αυτό γιατί υπήρξαν πολλές αιτήσεις εταιρειών για πτήσεις τσάρτερ που ήθελαν και ανεφοδιασμό καυσίμων, κάτι που οδήγησε σε ματαιώσεις πτήσεων στα Γιάννινα, χρησιμοποιώντας τελικά το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και μεταφορά των επιβατών τους στα Γιάννινα με λεωφορεία.Τελευταίο αίτημα ήταν πρόσφατα από ισραηλινή αεροπορική εταιρεία για τσάρτερ από το Τελ -Αβίβ στα Γιάννινα. Η έλλειψη καυσίμων οδήγησε αρχικά στην σκέψη να έλθει το αεροπλάνο στα Γιάννινα, να αποβιβαστούν οι επιβάτες, το αεροπλάνο στη συνέχεια να πάει για καύσιμα στην Κέρκυρα και από εκεί να επιστρέψει στο Τελ - Αβίβ. Το ίδιο έπρεπε να γίνει δύο φορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση, με μια σειρά προβλημάτων και τελικά αποφασίστηκε η επιλογή της Θεσσαλονίκης.Σε κάθε περίπτωση μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη, θα πρέπει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων να διαθέτει καύσιμα, αφού υπάρχουν ήδη προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού, οπότε τα αεροπλάνα θα χρειάζονται οπωσδήποτε ανεφοδιασμό.

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ...

Αναβάθμιση κατά μια κατηγορία χρειάζεται και ο Σταθμός Πυρόσβεσης του αεροδρομίου, που είναι απαραίτητος για μεγαλύτερα αεροσκάφη. Σήμερα καλύπτονται οι πτήσεις μέχρι Αιρμπάς 320 και Μπόινγκ 737 ή παρόμοιων τύπων αεροσκαφών, αλλά χρειάζεται επιπλέον προσωπικό και όχημα πυρόσβεσης για μεγαλύτερα αεροσκάφη.
Η αναβάθμιση πρέπει να γίνει γιατί υπήρξαν αιτήσεις για προσγείωση μεγαλύτερων αεροσκαφών, αφού άλλωστε και οι δυνατότητες του διαδρόμου το επιτρέπουν. Βέβαια σε κάθε περίπτωση είναι θετικό το ότι σχεδόν δίπλα από το αεροδρόμιο λειτουργεί Σταθμός της Πυροσβεστικής, αλλά θα ήταν πολύ καλή λύση ο Σταθμός αυτός να μεταφέρονταν μέσα στο αεροδρόμιο, όπως είναι σχεδιασμένος εδώ και χρόνια.

...ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ...
...Κι ενώ το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ανοίγει νέους προορισμούς, κάποιοι επιμένουν σε ανοησίες, σαν κι αυτές που ακούστηκαν στο αεροδρόμιο απο τέως βουλευτή της ΝΔ κατά την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενώ γίνονταν συζητήσεις για την ανάπτυξη του αεροδρομίου, ο...πολύξερος τέως βουλευτής, με επαγγελματικές δραστηριότητες στην Αθήνα, ισχυρίζονταν οτι, το αεροδρόμιο δεν έχει μέλλον γιατί θα γίνει η Ιόνια οδός. Πήρε βέβαια τις απαντήσεις του, αλλά ευτυχώς δεν άκουσε τα υπόλοιπα που του ...έσυραν οι συνομιλητές του οταν απομακρύνθηκε. Κάτι τέτοιους με...όραμα για την περιοχή, στέλνουμε στην Βουλή...

http://epirusgate.blogspot.gr

01:49:55

2016-12-02

 
comments powered by Disqus
  Αρχική σελίδα  
Iωάννινα - Παλαιότερα Άρθρα
.
>  Θανατηφόρο τροχαίο-Σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων >  Στις 20 Φεβρουαρίου παραδίδεται στη κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα της Ιόνιας Οδού στην Ήπειρο>  Ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!>   Θάφτηκε στο χιόνι η ορεινή Ήπειρος.>  Δίπλωσε νταλίκα στην εθνική Ιωαννίνων Αθηνών>  Αρχίζει πτήσεις από Γιάννενα για Κοπεγχάγη η Δανέζικη DAT!>   H οζώδης χτύπησε και την Ήπειρο-Θανατώθηκαν βοοειδή-Ποιες περιοχές μπαίνουν σε προστασία και ποιες σε επιτήρηση>  Οι θρύλοι της Μπαρτσελόνα στον καταυλισμό με τους πρόσφυγες >  Εγνατία: Έλεγχος στις γέφυρες λόγω του σεισμού >   Η στιγμή του σεισμού στα Γιάννενα όπως καταγράφηκε από κάμερα-Οι Γεωλόγοι του ΑΠΘ αναλύουν
 
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

kassiopi-hotel
 
.
 
 
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να τα στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Internet Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com